Ankara Disneyland için geri sayım başladı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Şubat 2009 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ, Tema Park projesini hayata geçireceği Ballıkuyumcu'daki arazinin 3,8 milyon metrekaresini, altyapısını yapması karşılığı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne verecek

ANKARA

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), uzun süredir müşteri aradığı ve kamuoyunun ?Disneyland? olarak adlandırdığı Ankara'daki Tema Park projesini Ankara Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek. İdare, geçen yıl ağustos ayından beri satışa çıkardığı, ancak alıcısı çıkmayan Ballıkuyumcu'daki 3,8 milyon metre karelik Tema Parkı alanını, bölgedeki TOKİ arazilerinin tümünün altyapısının yapımı karşılığı büyükşehir belediyesine devrediyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, bölgedeki arazinin 3,8 milyon metre karesinin tema parkı yapımı için Büyükşehir Belediyesi'ne devri için protokol üzerinde çalıştıklarını, ayrıca bir miktar para almalarının da söz konusu olduğunu bildirdi.

KONUT PROJELERİ DE OLACAK

Bölgede TOKİ'nin ayrıca konut projelerini gerçekleştireceğini kaydeden Bayraktar, belediyenin bölge için imarplanında değişikliğe gidebileceğini, devredilen alanın bir bölümünde debelediyenin konut yapabileceğini söyledi. TOKİ'nin Ballıkuyumcu'da toplam 7 milyon metre kare arsası bulunuyor.İdare, ilki geçen yıl Ağustos'ta olmak üzere bugüne kadar düzenlediği 5 açık artırmada, 3,8 milyon metre karelik Tema Park alanıyla birlikte toplam 4 milyonmetre karelik alanı satışa çıkarmış, asgari satış bedeli, 143 milyon 369 bin YTL olarak belirlenen araziye müşteri çıkmamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber