Törende üşüyen öğrencilere gofret dağıtıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 16:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ESKİŞEHİR'de Vergi Haftası törenine katılan ilköğretim okulu öğrencileri soğuktan üşüdü. Tören sonrasında üşüyen öğrencilere Vergi Dairesi yetkilileri tarafından çikolatalı gofret ile kalem dağıtıldı.

Vergi Haftası'nın başlaması nedeniyle Vilayet Meydanı'nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulup saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törenlere Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fethi Aygün ve yetkililerin yanısıra çok sayıda ilköğretim okulu öğrensisi de katıldı. Yaklaşık 45 dakika tören alanında bekleyen ve soğuktan üşüyen ilköğretim okulu öğrencilerine tören sonrasında Vergi Dairesi yetkilileri çilkolatalı gofret ile kalem dağıttı.

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fethi Aygün vatandaşlara verilecek olan tüm kamu hizmetlerinin, en hızlı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirlerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Aygün şöyle konuştu:

?Vergi, yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil, aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı, sanayileşmeyi özendiren, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlayan en önemli araçlardan biridir. Vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulamadığı bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağı açıktır. Eskişehir'de tahakkuk eden verginin yüzde 84'ü tahsil edilmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber