Göz doktoruna bıçak parası soruşturması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 19:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ, (DHA)

TEKİRDAĞ İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi'nde göz doktoru olarak görev yapan D.T'nin hastanede imkan olmasına rağmen hastalarını tedavi etmeyip özel muayenesine yönlendirdiği iddiasıyla soruşturma başlattı.

Göz bebeklerinde kayma bulunan 18 yaşındaki Hilal Fidan 1.5 yıl önce doktor D.T tarafından gözlerinden ameliyat edildi. İddiaya göre doktor D.T, Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan Hilal Fidan'ın babası Hüseyin Fidan'dan 400 lira istedi. Bunun üzerine baba Hüseyin Fidan doktorun istediği parayı ameliyat parası olduğunu düşünerek verdi.

Ancak bir süre önce tekrar aynı doktora muayene olmaya giden Hilal Fidan'a doktor D.T, ?Seni burada muayene edemem. Gözündeki rahatsızlık milimetrik. Bu ancak ilaçlı muayene ile olur. Burada bunu yapamam. Ancak muayenehanemde olur. Hastanede bu iş yapılamaz? dedi. Bunun üzerine Hilal Fidan, doktor D.T'ye karşı çıktı ve doktor hakkında şikayette bulundu.

Kendisinde bıçak parası alındığını söyleyen Hilal Fidan, ?Biz bu paranın ameliyat için alındığını sanıyorduk. Daha sonra öğrendiğimize göre bu paranın alınmaması lazımmış. İki defa beni özel muayenesine çağırdı. Doktor, sigortalı olduğum için hastanede ücretsiz tedavi veriyor. Ama özel muayenehanesine beni çağırdığı zaman 80 lira alınıyor. Bunun üzerine beni hastanede muayene etmek yerine muayenehanesine çağıran doktor hakkında Sağlık İl Müdürlüğü'ne şikayetçi oldum? dedi.

Hastanede tüm donanımların bulunduğunu belirten Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Becerir, ?Hastayı geri çevirecek hiçbir eksiğimiz yok. Hastanemizde tüm göz cihazları tam donanımlıdır. Kesinlikle hasta geri çevirmeyiz. Tekirdağ'daki en iyi imkanlar bizim hastanemizde mevcut? dedi.

Devlet hastanesinin göz alanında eksiğinin bulunmadığını belirten İl Sağlık Müdürü Uğur Çağlayan ise, ?Devlet Hastanesi'nin eksikliği gibi bir durum olamaz. Doktor hakkında bir şikayet dilekçesi bize ulaştı. Şikayeti inceledikten sonra adı geçen doktor hakkında soruşturma başlattık. Gerekli inceleme yapıldıktan sonra soruşturma neticelenecek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber