Hasta kurtarmaya giden sağlık ekibi yolda mahsur kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2009 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Muradiye ilçesinde hasta kurtarmaya giden sağlık ekibi yolda mahsur kaldı. Devreye giren ikinci ekip hem sağlık ekibini hem de hastayı kurtardı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye 32 kilometre mesafedeki Çiçekli köyünden Yusuf Öndül, 112 Acil Servise, 3 gündür hasta olan 51 yaşındaki eşini köy yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremediğini bildirdi.

Başvuru üzerine, 112 Acil Servis ambulansı, bir doktor ve bir sağlık memuruyla yola çıktı. Ambulans, Devetaş Mezrası yakınlarında kara saplanarak mahsur kaldı. Ambulanstaki Dr. Yusuf Kıraç'ın, hastaneyi telefonla arayarak mahsur kaldıklarını bildirmesi üzerine, paletli ambulanslı ikinci sağlık ekibi, mahsur kalan ekibe ulaştı.

Yapılan çalışma sonucu, kara saplanan ambulans kurtarılarak Çiçekli köyüne ulaşıldı. Muhbet Öndül'e ilk müdahale evinde yapıldı, kadın daha sonra battaniyelere sarılarak köylülerin yardımıyla köyün uzağında bekletilen ambulansa taşındı.

Köyden Paletli ambulansla alınan Öndül, Muradiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan muayenede, Muhbet Öndül'ün bağırsak enfeksiyonu nedeniyle hastalandığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber