Ergenekon'da bugün neler oldu?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2009 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- "Ergenekon" davasının 58. duruşmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanıklardan 33'ü katıldı. Tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 5'inin gelmediği duruşmada, tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk hazır bulundu.

Duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin Görüm'ün çapraz sorgusuna devam ediliyor.


Hüseyin Görüm'e çapraz sorgu

- "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından Hüseyin Görüm'ün sorgulanmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çapraz sorgusuna başlanan Görüm'e Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, 18 Kasım 2008 tarihli duruşmada söz alarak Muzaffer Tekin'e bazı sorular sorulmasını istediğini hatırlattı.

Savcı Pekgüzel'in "Muzaffer Tekin'e Alparslan Arslan'la görüşüp görüşmediğini sormuştunuz. Bu konuda ne biliyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Görüm, Arslan ile Tekin'i bir arada hiç görmediği söyledi.

"Özelliğin ne?"

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün, "Bu dosyalar sana niye geliyor? Özelliğin ne?" diye sorduğu Görüm, "Ben de çözemedim reis" cevabını verdi.

Savcı Pekgüzel'in, Abdurrahman Öz'ün kim olduğunu sorduğu Görüm, Öz'ün emekli binbaşı olduğunu ve bu dosyadan bir tek onun haberi olduğunu söyledi.

Muzaffer Tekin'e hep ağabey dediğini, ama onun kendisini kırdığını belirten Görüm, Başkan Şengün'ün, "Ne yaptı da seni kırdı?" sorusu üzerine, "Hangisini açıklıyayım ki? Bu olayın altında büyük kaçakçılık olayı var. Bana ne söylettiriyorsunuz? Bilmiyor musunuz kim olduğunu?" diye konuştu.

Görüm, Şengün'ün mahkemenin bunları bilmediğini söylemesi üzerine, kaçakçılık olayının arkasındaki kişinin Altay Tokat olduğunu öne sürdü.

"Muzaffer Tekin'in bunlarla ne alakası var?" sorusu üzerine de Görüm, "Onu da kendisine sorun. Kimdi bu adam? Bu kaçakçılık olayından dolayı bana geldiğini bilmiyordum. Öyle tanımak istediler bizi. Muzaffer Tekin bana kimi tanıştırdıysa ben öyle tanıdım bunları" dedi.

Bu dosyanın kendisine Kuvayı Milliye Derneği'nden olduğu için verildiğini savunan Görüm, Başkan Şengün'ün "Başka kuvacı yok mu? Niye sana geliyorlar askerler?" sorusu üzerine, "Ben de diyorum ki, niye geliyorsunuz? Kuvayı Milliye'ye gelen bu dosya kaçakçılık dosyasıdır. Bana bir tek ondan dolayı mı geldiler bilmiyorum. Bir emniyet müdürü vardı, o da biliyor" diye konuştu.

"Sorular uçtu gitti yine"

Görüm'ün sorulara cevap verirken sık sık başka konuları anlatmaya başlaması üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, "Sorular uçtu gitti yine" diye tepki gösterdi.

Görüm de Şengün'ün bu tepkisi üzerine, "İddianame gibi işte" diye konuştu.

"Alparslan Arslan kadar dürüst çocuk görmedim"

Alparslan Arslan'ın da evine icraya geldiğini ve bu vasıtayla tanıştıklarını anlatan Görüm, "Alparslan Arslan kadar dürüst bir çocuk görmedim. Allah'ın kelamını keşke onu tanımadan önce bilseydim de ona da anlatsaydım" dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün'ün "Belki o daha iyi biliyordur sizden, ne biliyorsunuz?" demesi üzerine Görüm, "Allah'ın kelamını bilenin cinayet işlemeyeceğini biliyorum" cevabını verdi.

-"Unutursam hatırlat bana Mehmet Ali Bey"

Konuşması sırasında zaman zaman başka konulardan bahsettiği için soruyu unutan Görüm, Savcı Pekgüzel'e yönelik "Unutursam hatırlat bana Mehmet Ali Bey. Hani diyorlar ya, Mehmet Ali Bey yardım eder misin?" sözleri duruşma salonunda gülüşmelere neden oldu.

Savcı Pekgüzel'in "Taner Ünal, Muzaffer Tekin'i tanıştırdığında, Prof. Dr. Ömer Aksu da varmış. Bunu niye belirttiniz?" sorusu üzerine Görüm, Taner Ünal'ın kendisini Kalender Orduevi'ne davet ettiğini, buraya İbrahim Özcan'la gittiklerini, daha sonra Tekin'in bildiği bir yere giderek Ömer Aksu ile görüştüklerini anlattı.

Bir otopark işinin çözülmesi için arandığı hatırlatılan Görüm, kendisini Muzaffer Tekin'in arayarak otoparkçı bir arkadaşının otoparkının bir kısmını Alperen Ocakları'nın aldığını söyleyerek yardım istediğini belirtti.

İbrahim Şahin'in oğlunun otoparkı

Savcı Pekgüzel'in İbrahim Şahin ve Korkut Eken'in Bostancı Gösteri Merkezi yakınındaki bir otopark sorununu çözmek için de kendisini aradıklarını hatırlatması üzerine Görüm, aslında İbrahim Şahin'in oğlunun olan bu otoparkı Korkut Eken'in adamlarının almış olduklarını ve bu konuyu çözmesi için Muzaffer Tekin'in kendisini aradığını anlattı.

Kendisinin de sorunu çözmesi için Şahin'in oğlunu İsmail Paker'e gönderdiğini kaydeden Görüm, Savcı Pekgüzel'in "Muzaffer Tekin'in bunların dışında senden istediği başka konular var mı?" sorusu üzerine de "Düşünmem lazım. One minute please" dedi.

Görüm, kısa bir süre düşündükten sonra "Yok olmadı" diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın kasaları

Kaan Soyer vasıtasıyla tanıdığı ve mason olduğunu öne sürdüğü Vahit Özkaya'dan da bahseden Görüm, "PKK'nın Avrupa'daki kasalarını vermek istiyoruz ama güvenilir bir insana dediler. Bizi de kuvacı biliyorlar ya. Muzaffer Bey'i tanıştırdım. Dediler ki, biz PKK'nın bütün para trafiğini vereceğiz" şeklinde konuştu.

Rasim Görüm'ün Kuvayı Milliye Derneği'nde faaliyette bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Görüm, Yasin Rasim Görüm'ün yeğeni olduğunu ve böyle bir bağlantısı olmadığını söyledi.

Görüm, Savcı Zekeriya Öz'ün kendisinin Düzce'de kamplarda gençlere silahlı eğitim yaptırdığını belirttiğini hatırlatarak, "Ne silahı, ne kampı? Ben o zaman Kur'an-ı Kerim dağıtıyordum" dedi.

"Hain listesi"

Görüm, "Fikri Karadağ'da 13 bin 500 kişilik hain listesi olduğu" yönündeki iddiaya ilişkin bir soruya da "Kamran İnan'ın televizyondaki bir programda Türkiye'de 200 bin casus var diyerek liste gösterdiğini, bunu televizyondan duyarak kendisinin de söylediğini" öne sürdü.

Savcı Pekgüzel, "Gizli tanık 17'nin Veli Küçük'ün Kuvayı Milliye Derneğine geldiğinden söz ettiğini" belirterek, Görüm'den bunu açıklamasını istedi.

Görüm, ifadesi sırasında Küçük'ü duyduğunu, ancak tanımadığını söylediğini belirterek, "Ben dernekte 2,5 sene kaldım. Gelse tanırdım, söylerdim. Geldi diye tarih yazdılar. Oraya taksici, pazarcı, manavcı gelirdi. Küçük gelmedi. Benim garip taksicim kadar olamadılar" dedi.


"Ergenekon"da 58. duruşma tamamlandı

İstanbul - "Ergenekon" davasının bugünkü duruşması sona erdi.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına, yarın saat 09.30'da devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber