MEB, Hürriyet gazetesini yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mart 2009 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASIN AÇIKLAMASI

Bugünkü (11.03.2009) Hürriyet Gazetesi'nin 5. sayfasında "Abdest suyu'nun mimari yeniden Talim Terbiye'de" başlığıyla verilen haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Söz konusu haber baştan aşağı yalan, uydurma ve hayal mahsulüdür. Haberde geçen olayların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Haberde adı geçen Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Prensipler ve Eğitim Sistemi Başkanı Namık Sönmez, 09.08.2006 tarihinde TTK Projeler ve İnceleme Dairesi Başkanlığı'ndan İdari İşler Dairesi Başkanlığı'na görevlendirildi. 21.06.2006 tarihinde de TTK Rehberlik Dairesi Başkanlığında görevlendirildi.

"Abdest suyu" ile ilgili haberlerin basında yer aldığı tarih 16.10.2006'dır. Kitapların Eylül ayında basılması ile basında yer alan haberlerin tarihleri karşılaştırıldığında söz konusu daire başkanının bu konularla uzaktan yakından hiçbir ilgisinin olmadığı ortaya çıkmaktadır.

Aynı şekilde söz konusu haberde, "... bilgisinin medyada yankı uyandırmasının ardından görevden alınan..." ifadesi yer almaktadır. "Abdest suyu" tartışmalarıyla ilgili haberler 16 Ekim 2006 tarihinde medyada yer aldı. Namık Sönmez ise bu görevden 9 Ağustos 2006'da ayrıldı. Aradaki fark 3 ay 7 gündür.

Haberdeki çarpıklıklar bunlarla da sınırlı değil. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nda Mevzuat Dairesi isminde bir birim bulunmamaktadır.

Yukarıdaki bilgilerden de anlaşılacağı üzere var olmayan bir olaydan yola çıkarak yapılan haberin hangi amaca hizmet ettiği anlaşılmamıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber