116 gün kavgası

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Mart 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıklayamadı ?iktidar olunca gerçeği araştıracağım' dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ?karanlık odalarda savcılarla görüştüğünü' iddia ettiği Başbakan Erdoğan'ın ?Açıklamazsan namertsin' çıkışına ?Gerçeği iktidar olunca araştırıp ortaya koyacağım' cevabını verdi. Partisinin Çağlayan mitinginde Bahçeli, şöyle konuştu: Hakkında siyasi yasak getirilen bir kişi, 116 gün içersinde hangi karanlık odakların yardımı ve hangi kirli ilişkileri ile Başbakan koltuğuna oturmuştur? Eğer iktidar olursam o günü araştırıp gerçeği ortaya koymazsam namertim.'

Bahçeli'nin Erdoğan'a yönelik '116 günde karanlık senaryolarla başbakan oldun' sözleri iki liderin dünkü mitingine de damgasını vurdu

Ömür ÜNVER/ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Balıkesir'de ve İzmir'de düzenlediği mitinge katıldı; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle başladığı ?karanlık oda? polemiğini sürdürdü. Başbakan özetle şöyle konuştu:

BAHÇELİ'YE AĞIR SÖZLER: MHP'nin de CHP'nin de birbirinden farkı yok. Kılavuzları İkitelli'deki yandaş medyaları. Bunlara o medya yol gösteriyor. Yalanlarını, iftiralarını, çamurlarını o medya sayfalarına taşıyor. Bak, Bursa'da söyledim, Sayın Bahçeli son birkaç gündür diyor ki 'Sayın Başbakan önce şunu açıklasın. Kara kapılar arkasında, karanlık odalarda hangi savcılarla görüştü de parlamentoya geldi, milletvekili seçildi. Bunu bir açıklasın.' Hukukta, müfteri yani iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Sen böyle bir iddianın sahibisin, eğer dürüstsen diyorum ki 'Bunu açıklamaya mecbursun. Açıklamadığın takdirde namertsin' diyorum. Tayyip Erdoğan'ın karanlık odalarda görüştüğü hiçbir savcı yoktur. Bugüne kadar milletten başka hiç kimseden icazet almadı, almaz. Bunu ispat edip açıklamadığın takdirde müfteri olarak anılacaksın. Namert olarak anılacaksın.

Bak bu kadar yüksek perdeden konuşuyorum, Çünkü Tayyip Erdoğan'ın ak sayfalarında böyle bir leke yok, olmayacaktır da. Ben milletimden de şunu rica ediyorum. Bakınız, bu tür iftiraları yapan liderlere sandıkları mezar etmeniz lazım. Çünkü Türkiye ne çektiyse buradan çekti. Bu kadar açık konuşuyorum. Dürüst olmaya mecburuz, eğer siyasi liderler dürüst olmazsa, meydanlarda kimseye dürüstlük dersi veremez. Bir kez daha söylüyorum. Türkiye'de bu tarz siyaset milletim nezdinde itibar bulamaz. Milletin dışında kendisine destek arayanlar, kılavuz arayanlar mutlaka yolda kalacaktır. AKP'yle bu ülkede, bu tür siyaset artık tedavülden kalkmıştır. Artık bu ülkede insan odaklı, millet odaklı siyaset tedavüle girdi. Medyanın desteğini istediğin kadar arkana al, çetelerin, mafyaların verdiği destekle de bir yere gitmeniz mümkün değil.

BAYKAL'A ELEŞTİRİ: (Baykal'la girdiği höşmerim polemiğini hatırlatarak): Balıkesir'in mi Kırşehir'in mi höşmerimi güzel? Biz de milletin avukatıyız. Millet bizden yolsuzlukların, çetelerin, mafyanın üstüne gitmemizi istiyor. Bu ülkede bir temiz eller olmasını istiyorsak bunu sonuna kadar takip etmeliyiz. Biz geleceğe tertemiz bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Sayın Baykal çıkıp avukatlığa soyunurken, sayın Bahçeli ise suskunluğu tercih ediyor. Biz hiçbir zaman yargısız infazdan yana olmadık. Savcıların yargının üzerinde baskı oluşturmadık.

İZMİR KİMSENİN KALESİ DEĞİL: Erdoğan, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, demokraside demir perdelerin, kalelerin olamayacağını, hiçbir partinin kentleri kalesi olarak görmemesi gerektiğini söyledi. Bu zihniyetin daha önce Antalya, İstanbul, Ankara, Yozgat ve Gaziantep'i ?kaleleri gördüğünü?, seçimi kaybedince ?Kalelerimiz düştü? dediğini anlatan Erdoğan, ?Vah vah vah... Ne kalesi, bu kalelerin gerçek sahibi millet, kişiler değil? dedi.

CHP'YE ARSENİKLİ SU SUÇLAMASI: İzmir'in suyundaki arsenik sorununa değinen Erdoğan, şöyle konuştu: ?İzmirli kardeşim, su getirmeyen belediyeye mi oy vereceksin? Arsenikli zehir kusan suya mı oy vereceksin? Hizmete oy vereceğiz. Her zaman CHP demek susuzluk ve kuraklık demek. İzmir'i su sıkıntısından inşallah yine biz kurtaracağız.

Esnafa gözaltı

Başbakan Erdoğan, Valilik çıkışı halkı selamlarken 22 yaşındaki Mücahit Tabak ?Faizler insin? diye seslendi. Bunun üzerine polisler, Kemeraltı'nda esnaf olan Tabak'ı gözaltına aldı. Ka-rakola götürülen Tabak ifadesinin ardından savcının talimatıyla bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber