6 aylık sertifika ile özel öğretim öğretmenliğine tepki

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mart 2009 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç yaptığı açıklamada, "Altı Aylık Sertifika Eğitimi İle Özel Eğitim Öğretmenliği Yapılamaz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi arasında ?Zihinsel Engelliler Sertifika Programı? başlıklı bir protokol imzalandığını; Protokole göre 1500 kişi, kişi başı 3.300 TL ödeyip üçer aylık iki dönemden oluşan bir eğitimden geçirilerek ?öğretmenlik sertifikası? almaya hak kazanacağını belirten Kılıç "Milli Eğitim Bakanlığı böylesi bir uygulama ile tüccar siyasetini eğitim sisteminde de uygulamak istediğini göstermektedir. Çünkü 1500 kişiden sertifika programına katılım karşılığında alınacak miktar toplamda 5 milyon TL'yi bulmaktadır. Gazi Üniversitesinin açıklamasına göre bu kurslara katılacak olanların %30'una atanma garantisi verilecek olması ayrıca bir skandal olarak değerlendirilmelidir." dedi.

Özel eğitim öğretmenliğinin 6 aylık sertifika eğitimi ile yapılabilecek kadar basit bir iş olmadığına değinen Kılıç, belli bir birikim ve uzmanlık gerektiren öğretmenlik mesleğinin bu tür uygulamalar nedeniyle son yıllarda önemli ölçüde nitelik kaybı yaşadığını belirtti.

Özel eğitimin her şeyden önce yetersizliği olan bireylere yapılan amaçlı bir müdahale olduğuna dikkat çeken Kılıç "Başarılı bir müdahalenin yetersizliği olan bireyin öğrenme ortamına, okul ve topluma etkin katılımına ket vuran tüm engelleri ortadan kaldırması, o engellerden bireyi koruması ya da o engellerin üstesinden gelmesini sağlaması gerekir. 6 aylık kurslarla ?öğretmenlik? sertifikası alanların özel eğitimin gerektirdiği yeterlilikte olacaklar mıdır? Yüzlerce zihinsel engelliler öğretmeni atanmayı beklerken Milli Eğitim Bakanlığı böyle bir uygulama ile ne yapmaya çalışmaktadır?" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber