Yükseköğretimde Türk-İngiliz İşbirliği

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2009 20:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Türkiye'de Türk-İngiliz Üniversitesi kurulması konusunu görüşmek üzere İngiltere Yükseköğretimden Sorumlu Devlet Bakanı David Lammy ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Türkiye'de Türk-İngiliz Üniversitesi kurulması konusunu görüşmek üzere İngiltere Yükseköğretimden Sorumlu Devlet Bakanı David Lammy ile bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Tevfik İleri Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmeye ilişkin açıklama yapan Bakan Çelik, mesleki eğitim ve diğer alanlarda iki ülke arasında nasıl işbirliği yapılabileceği üzerinde duracaklarını söyledi.

Ele alacakları temel konularından birinin Türkiye'de bir Türk-İngiliz üniversitesi kurulması olduğunu ifade eden Bakan Çelik, İngiltere'nin yükseköğretim bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olduğunu belirtti. Bakan Çelik, "Biz de İngiltere'ye yıllardan beri lisansüstü alanında öğrenci gönderiyoruz. 2006 yılından itibaren her yıl 1000 öğrenci göndermeye karar verdik" dedi.

İngiltere'nin yükseköğretimdeki önemli birikimini Türkiye'ye taşımak için, Türk-İngiliz üniversitesi kurulmasını hedeflediklerini söyleyen Bakan Çelik, "Sayın Başbakanımız İngiltere'yi son ziyareti esnasında İngiltere ile stratejik, ortaklık anlaşması yapıldı. Bu anlaşmanın hükümleri içerisinde böyle bir üniversitenin kurulması da iki tarafın iradesiyle ortaya konulmuştur. Biz, bugünkü toplantıda bunun imkanları üzerinde konuşacağız. Bu bir devlet üniversitesi mi olmalıdır, yoksa bir vakıf üniversitesi mi olmalıdır? Bunlar üzerinde duracağız" diye konuştu.

Bakan Lammy de, "Türkiye ile ilişkilerimiz hiç bir zaman şu anda olduğu kadar iyi bir seviyeye gelmemiştir. Bu iyi ilişkilerin en iyi göstergelerinden biri de ortak eğitim hedeflerinde kaydettiğimiz ilerlemedir" dedi.

İngiltere ve Türkiye ortaklığında kurulabilecek bir üniversitenin yapısı hakkında görüşeceklerini belirten Lammy, İngiltere'nin önemli üniversitelerinden Liverpool Üniversitesinin böyle bir ortaklıkla yakından ilgilendiğini kaydetti.

Lammy, bu ortaklığın en yakın bir zamanda kurulmasının çok olumlu bir gelişme olacağını ifade ederek, toplantıda öğrenciler arasında değişim projesini, eğitim kurumları arasında sistemli bir işbirliğini de konuşacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber