Danıştay'a saldırı davası ertelendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2009 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ?Ergenekon? davası ile bu davanın birleştirilmesi yönündeki Yargıtayın bozma kararıyla ilgili görüşünü bekleyecek.

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin, ?Ergenekon davasıyla birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna? işaret ederek bozma kararı verdiği Danıştay üyelerine saldırı davası, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlandı.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Alparslan Aslan, Erhan Timuroğlu, Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Tekin Irşi ile tutuksuz sanık Aykut Metin Şükre, sanık avukatları ve müdahil avukatları katıldı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden ?usul ekonomisi? dikkate alınarak, ?bozma ilamına uyulması durumunda?, ?Ergenekon? davası ile bu davanın birleştirilmesi yönündeki Yargıtayın bozma kararıyla ilgili görüşünü bildirmesini de istemişti.

Mahkeme, bu görüşün henüz gelmediğini belirterek, görüşün beklenmesine karar verdi.

Duruşma 20 Nisana ertelendi.


Danıştay'a saldırı davası Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüşülmeye başlandı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, Danıştay davasının Ergenekon davasıyla birleştirilmesi gerektiğini söyleyerek kararı bozmasının ardından dava bugün tekrar başladı. Cezaevi aracıyla Ankara Adliyesi'ne getirilen sanıklar içeriye alınırken basın mensuplarının görüntü çekmesi engellendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber