Ameliyatta ölüme, savcılık incelemesi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mart 2009 14:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ahmet KAYA/GAZİANTEP, (DHA)

GAZİANTEP'teki özel bir hastanede, lapraskopi yöntemiyle safra kesesi ameliyatı olurken ölen özel bir bankanın Kurumsal Şube Müdürü 39 yaşındaki Alican Gül'ün ailesi, ölümde hastanenin ihmali olup olmadığının belirlenmesi için otopsi yaptırdı. Aile, cenaze törenine katılan milletvekillerine de ?Yavrumuzu gözgöre göre öldürdüler. Lütfen gereğini yapın? diye yalvardı. Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı da hatalı ameliyattan ölüm iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Geçen cumartesi günü Medical Park Gaziantep Hastanesi'ne safra kesesindeki taşları aldırmak için giden evli, 2 çocuk babası Fortus Bank Gaziantep Kurumsal Şube Müdürü Alican Gül'ü, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Sedat Nuri Özdede ameliyata aldı. Ancak, laproskopi yöntemiyle yapılan ameliyat sırasında beyninde kanama başlayan Gül, bitkisel hayata girince Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırıldı. Burada da 4 gün solunum cihazına bağlı olarak kalan Gül'den tamamıyla ümit kesilince cihazın fişi çekildi. Aile, ölüme hatalı ameliyatın neden olduğu iddialarının kesinlik kazanması için otopsi yapılmasını istedi. Bunun üzerine Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Gül'e burada otopsi yapıldı. Bu arada Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı da hatalı ameliyattan ölüm iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Alican Gül için Gaziantep Ulu Camii'nde tören düzenlendi. Törene genç yaşta yaşamını yitiren bankacının yakınları, çalışma arkadaşları ve siyasiler katıldı. Tören yerine gelerek başsağlığı dileğinde bulunan CHP Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici ve Yaşar Ağyüz'e aile fertlerinden bazıları, ?Raporda herşey açık açık yazılı. Çocuğu gözgöre göre öldürdüler. Lütfen sizler de görevinizi yapın ve bu hastaneden hesap sorulmasını sağlayın. Susturdular. Amacımız sişyaset yapmak değil ama öldürdüler yavrumuzu? dedi. Milletvekilleri de aile fertlerine gereken incelemeyi yapacakları sözünü verdi.

Ulu Camii'ndeki cenaze töreni sırasında gözyaşlarına boğulan ve geriye eşinden 14 Mart Sevgililer Günü'nde Kıbrıs'ta çekildikleri fotoğraflar kalan Didem Gül, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Töreni iki yakınının koluna girerek izleyen Didem Gül, uzun süre eşinin tabutunun ardından baktı. Alican Gül için facebookta açılan sayfaya ise başsağlığı dileklerinin yeraldığı onlarca mesaj yağdı.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Müdürü Hayrullah Kubba ise konunun Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'nca inceleme konusu yapıldığını belirterek, ?Konu savcılığa intikal etti. Savcılık bizden gerekli bilgi ve belgeleri istedi. Biz de dosyayı ve diğer bilgileri savcılığa intikal ettirdik. O nedenle tıbbi konuda görüş belirtmem uygun olmaz. Hastane başhekimimizin de bu konuda bişey söyleyeceğini sanmıyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber