BBP'li Destici'den 'Yazıcıoğlu bulunamadı' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2009 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Destici: Arama çalışmaları mağaralara kaydırıldı

Ankara - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, "Şu saatte şunu biliyoruz ki bu (hayatını kaybeden) 5 kişi içinde Sayın Genel Başkanımız yok. Kendisine ulaşılamadı ve helikopter çevresindeki arama çalışmaları çevredeki mağaralara kaydırıldı" dedi.

Destici, BBP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu'nun sağlık durumuyla ilgili kesin bir bilginin olmadığını ve kurtarma ekiplerinin henüz Yazıcıoğlu'na ulaşamadığını belirtti.

Tüm Türk milletinden dua etmelerini isteyen Destici, henüz umutlarını kaybetmediklerini söyledi.

Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir canlı yayında, "henüz resmi bir açıklama yapılmadığını, resmi açıklamayı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in yapacağını ifade ettiğini" belirtti.


21: 54 Erdoğan: Gelen bilgi kurtulma noktasında böyle bir durum olmadığı istikametinde

AA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da olduğu, düşen helikopter enkazından kurtulan olup olmadığı sorusu üzerine, "Maalesef bu noktada, şu anda gelen bilgi yani kurtulma noktasında, böyle bir durum olmadığı istikametinde, bize gelen şu andaki bilgi bu" dedi.
Başbakan Erdoğan NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu düşen helikopterin enkazının bulunmasıyla ilgili son gelişmeleri aktardı.

Çalışmaları yerinden takip eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile yayına çıkmadan önce görüştüğünü belirten Erdoğan, "Beşir Bey, 'şu anda BBP'den arkadaşlar da yanımda. Gerekirse biz de oraya (enkazın bulunduğu yer) çıkacağız ve süratle de ne yapıp edip oradan arkadaşlarımızı alacağız' dediler. Şu anda çalışmalar orada kararlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

Erdoğan, bölgedeki çalışmalara ara verilmediğini de ifade ederek, ekiplerin faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü söyledi.



BBP helikopterinin enkazına ilk ulaşan 17 kişilik korucu ekibi de zor durumda....


Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?


Ekip, helikopterin enkazına ulaştıktan sonra televizyonlarla yaptıkları telefon bağlantısında, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin kazada vefat ettiklerini bildirmişti. Bu bilgileri Türk kamuoyuna duyuran ekip, hava şartlarının kötüleşmesi ve ekipten bazılarının donma tehlikesi geçirmesi üzerine enkazın yanından ayrılacaklarını bildirmişti.

Aradan saatler geçmesine rağmen 17 kişilik arama ekibinden kimseye ulaşılamadı. Şimdi, cenazeleri almak için bölgeye gitmeye çalışan ekipler, 17 kişilik kurtarma ekibini bulmaya çalışıyor.

Ekibin lideri Abidin Karataş, öğle saatlerinde televizyonlara yaptığı telefon bağlantısında, yaklaşık 50 metrelik alana yayılmış enkazın başında olduklarını, ancak hava koşullarının çok ağır olduğunu bu yüzden bazı eşyalarıyla ateş yakarak ısınmaya çalıştıklarını anlattı.

Aşırı sis ve tipi altında yaktıkları ateşin etrafında ısınmaya çalıştıklarını ancak donma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Karataş, yaktıkları ateşin yeterli olmaması nedeniyle enkazın başından ayrılarak donmamak için yürüyüşe geçmek üzere olduklarını belirtti.

Enkazın bulunduğu Keş Dağı'nın eteklerinde bulunan kurtartma ekipleri zirveye nasıl ulaşılacağına dair kapsamlı bir planlama yaptı.

Buna göre helikopterlerin iniş yapabileceği 2-3 köy tespit edildi. Bu köylerden en elverişli Kanlıçukur köyü olduğu için Genelkurmay Özel Kuvvetler Kurtarma Ekibi'ni taşıyan helikopterler bu bölgeye doğru hareket etti...

Enkazın bulunduğu Keş Dağı'nın eteklerinde bulunan kurtartma ekipleri zirveye nasıl ulaşılacağına dair kapsamlı bir planlama yaptı.

Buna göre helikopterlerin iniş yapabileceği 2-3 köy tespit edildi. Bu köylerden en elverişli Kanlıçukur köyü olduğu için Genelkurmay Özel Kuvvetler Kurtarma Ekibi'ni taşıyan helikopterler bu bölgeye doğru hareket etti...


SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ ENKAZ BÖLGESİNDE

Sivil savunma ekipleri düşen helikopter enkazındaki Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin cesetlerine saat 18.20'de ulaştı.

ENKAZ ALANINI ASKERLER ÇEVİRDİ

Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopterin enkazına sivil savunma ekipleriyle birlikte askerler de saat 19.00'da ulaştı.

Enkazın bulunduğu bölgeyi güvenlik çemberine alan askerler, bölgeye görevliler dışında kimseyi yaklaştırmıyor.


18:44 -BBP'li Çağlayan: Umutlarımızı sürdüreceğiz

AA - BBP Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hasan Çağlayan, "BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat eden kişiler arasında olduğu tespit edilene kadar bekleyişlerini, umutlarını sürdüreceklerini" söyledi.

Çağlayan, partisinin genel merkezi önünde yaptığı açıklamada, düşen helikopterde bulunanlar için bütün televizyon kanallarının olay yerinden verdikleri haberlerin olumsuz olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Fakat bizim bizzat olay yerinde bulunan görevli kardeşimizin, değerli başkanımızın yüzünü, bizzat görüp de, 'Ben gördüm' deyinceye kadar bizce kesin değil. Fakat, şu ana kadar bu haber bize intikal etmiş değil.

Aslında sizin karşınıza geçip, kati bir haberle konuşmak isterdik. Fakat, her geçirdiğimiz dakikanın size saygısızlık olduğunu düşündük. Bizim bu hassasiyetimizi inşallah devletin yetkili kurumları da anlar da, onlar da size zerre saygı gösterir ve bize kesin neticeyi ulaştırırlar. Şu anda, belki suçlayabilecek durumda değiliz, çünkü onların da kati kararları yok. Bazı yetkililerle, hatta hükümetin en yetkili kurumlarıyla ilgili temaslarımız sürüyor."

Partililere ve Alperen Ocakları mensuplarından "itidalli davranmalarını" isteyen Çağlayan, yüreklerdeki acının Türk töresine uygun bir biçimde, taşkınlıklara yol açmadan yaşanması gerektiğini ifade etti.

Çağlayan'ın konuşmasının ardından parti genel merkezinde toplanan partililer, tekbir getirerek ve dua ederek bekleyişlerini sürdürdüler.

Partililer, "Zafiyet varsa hesap sorarız", "Biz, biz Muhsin Başkanın askerleriyiz" ve "Başbuğlar ölmez" sloganları attı.


İçişleri Bakanı Yazıcıoğlu'nun eşi ve kızıyla bölgeye gidiyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu eşi Gülefer ve Firuze ile birlikte helikopter enkazının bulunduğu bölgeye doğru gidiyor.

Basın mensupları, partililer ve vatandaşların oluşturduğu yaklaşık 100 araçlık konvoy ise Kızılöz mevkisinde bekletiliyor.

İçişleri Bakanı Atalay, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunduğunu açıkladıktan sonra, Yazıcıoğlu'nun eşi Güleser ve Kızı Firuze olduğu halde ve güvenlik güçleri, basın mensupları, BBP'liler ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı konvoy ile enkaz bölgesine hareket etti.

Ancak, Kızılöz mevkisinde ulaşıldığında Jandarma konvoyun daha fazla ilerlemesine engel oldu. Bakan Atalay, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ve kızı Firuze olduğu halde yola devam etti. Bakın Atalay'a Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da eşlik ediyor.

Öte yandan, ilerlemesine izin verilmeyen konvoyun içinde bulunan BBP Sivas Seçim Komitesi Başkanı Ömer Faruk Çınargil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama ve enkaza ulaşma çalışmaları sırasında yaşanan karmaşadan şikayetçi oldu. Çınargil, ''Bu çalışmalar hep bu karmaşayla gitti. Bu kadar uzun süren bir kurtarma çalışmasının neticesinin olumlu olacağını düşünemiyoruz. Tamamen karmaşa ve düzensizlik var. Ama, Allah'tan ümit kesilmez'' dedi.

İşin başından beri kriz masasında görev aldığını kaydeden Ömer Faruk Çınargil, enkazın bulunmasının da BBP'li gençler sayesinde olduğunu öne sürerek, ''Bizim gençlerimiz, muhtarı ikna edip, arama çalışmaları başlattı. Partili gençlerin çabalarıyla enkaza ulaşıldı'' dedi.


18:27 -Enkaz bölgesine 10 askeri ve 2 paletli kar aracı sevk edildi

AA - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına, 10 askeri araç, 2 paletli kar aracı ve kar motosikleti sevk edildiği öğrenildi.

Enkaza 20 kilometre yaklaşan AA muhabirinin bildirdiğine göre, enkaz bölgesine 10 askeri araç, 2 adet paletli kar aracı, kar motosikleti sevk edildi. Sağlık Bakanlığına ait ambulanslar ise aşırı kar ve tipi nedeniyle henüz enkaz bölgesine ulaşamadı.

Bu arada, gazetecilerin ve sivil plakalı araçların Sisne köyüne yaklaşmalarına izin verilmiyor.


BBP helikopterinin enkazına ulaşıldı. Ancak BBP Lideri ve diğer 5 kişinin kurtulamadığı anlaşıldı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, saat 15.00 sularında önceki günden beri bulunamayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldığını açıkladı.

Enkaza Döngel köyünden 17 kişilik bir ekip ulaştı. Remzi Gök ve Abidin Karataş isimli köylüler, kendilerinin Muhsin Yazıcıoğlu'nu seven insanlar olduklarını ve helikopterin bu böldege düşmüş olabileceğini tahmin ederek yol çıktıklarını anlattı.

Köylüler, ilk aşamada aralarında İHA muhabiri İsmail Güneş'in de olduğu 3 ceset bulduklarını belirtti. Enkazın 50 metrelik bir alana yayıldığını ve parçalandığını dile getiren Remzi Gök, helikopterin önünün tamamen parçalandığını ancak arkasının sağlam olduğunu söyledi.

İHA muhabiri ile bir kişinin cesedinin helikopterin içinde olduğu bir cesedin ise dışarıda olduğu anlaşıldı. Yapılan aramaların ardından Yazıcıoğlu'nun da aralarında olduğu cansız bedenler çevrede bulundu.Bölgedeki BBP yetkilileri de Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiğini doğruladı


Enkazın bulunduğu yer sinyal alınan bölgede

AA - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopterin enkazının bulunduğu "Döngel Köyü yakınlarındaki Keş Dağı mevkinin" kazanın olduğu gün saat 16.22'de Avea ve Turkcell aracılığıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından tespit edilen sinyalin geldiği bölgenin içerisinde olduğu bildirildi.

AA muhabirinin BTK yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kazanın meydana gelmesinden çok kısa bir süre sonra kurumdan cep telefonları aracılığıyla sinyal tespiti yapması istendi.

Bunun üzerine helikopterde bulunan Avea ve Turkcell GSM operatörlerini kullanan 3 ayrı cep telefonundan sinyal alındı, sinyalin alındığı bölge Göksun'da 30 kilometre uzunluğunda 1 kilometre genişliğinde bir alan olarak tespit edildi.

Yetkililer, bu sinyalin alındığı bölgenin, helikopter enkazının bulunduğu belirtilen "Döngel Köyü yakınlarındaki Keş Dağı mevkini" de içine aldığını kaydetti.


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit'ten Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne götürmek üzere çarşamba günü saat 14.42'de havalanan ancak Göksun İlçesi'nde düşen helikopterin enkazı, Keş Dağı eteklerinde bugün saat 15.00 saralarında bulundu.

İlk önce helikopterdeki 6 kişiden 5'inin cesedi donmuş halde bulunurken, Yazıcıoğlu'na ulaşılamadı. Daha sonra Yazıcıoğlu'nun cesedine de ulaşıldığı iddia edildi. Resmi açıklama ise henüz yapılmadı.

Helikopter enkazını ilk gören 17 kişilik gruptan korucu Abidin Karataş, enkazın bulunduğu yerin Göksun'a çok uzak olduğunu belirterek, iki metre karla kaplı alan düşen helikopterin parçalanarak, 50-60 metre çapında alana dağıldığını söyledi.


15:58 -"5 ceset bulduk, Yazıcıoğlu yok"

AA - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve önceki gün düşen helikopteri bulanlardan korucu Remzi Gök, 5 ceset gördüklerini, ancak bunlar arasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun olmadığını söyledi.

Remzi Gök, Haber Türk kanalına yaptığı açıklamada, 17 kişiden oluşan ekiplerinin enkazı bulduğunu belirtti. Helikopterin özellikle ön kısmının çok parçalanmış bir halde olduğunu ifade eden Gök, 2'si içinde olmak üzere 5 ceset bulduklarını, ancak Muhsin yazıcıoğlu'nun ölüler arasında olmadığını kaydetti.

Kendilerinin de arama sırasında donma tehlikesi geçirdiğini anlatan Gök, enkazın bulunduğu yerin Döngel köyüne yaklaşık 4 saatlik bir mesafede ve zirveye yakın olduğunu söyledi.

Çevrede arama çalışmalarının sürdüklerini belirten Kurucuova köyünden olan Remzi Gök, enkazı bulmaları üzerine durumu karokola bildirdiklerini de ifade etti.


15:49 -Resmi açıklamayı Atalay yapacak

AA - Başbakanlık kaynakları, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılmasıyla ilgili olarak geniş açıklamanın İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yapılacağını bildirdi.

Başbakanlık kaynakları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, düşen helikopterin enkazının bulunmasının ardından durumu yakından tespit etmek için bölgeye gittiğini ve bir basın toplantısı düzenleyerek gelişmeleri aktaracağını bildirdi.

"Atalay'ın açıklamalarının dışındaki bütün açıklamaların spekülasyon olabileceği, yanlış anlamaya sebebiyet verebileceği, vatandaşların ve basın mensuplarının sağlıklı bilgi edinmek için yapılacak basın toplantısını beklemeleri gerektiği" ifade edildi.


15:40-(CİHAN) -CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'İHA muhabiri yaşıyor, diğerleri ölü' şeklinde yaptığı açıklamanın ardından kendisine ulaşan not doğrultusunda düzeltme yaptı. Baykal, 'Sadece üç kişinin cesedinin bulunduğunu, aralarında Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu diğer üç kişinin kayıp olduğunu aktardı.


15:26 -"Helikopterin yanındayız. İçinde donmuş 2 kişi görüyorum"

AA - Kahramanmaraş'ın merkez Döngel köyü muhtarı Yılmaz Tilki, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin enkazını bulduklarını, içinde donmuş 2 kişi olduğunu gördüklerini söyledi.

Muhtar Tilki, Kanal 24 televizyonuna yaptığı açıklamada, saat 06.30'dan itibaren 17 kişilik ekiple arama çalışmalarına katıldıklarını belirterek, "Kızılöz Yaylası'nı geçip patikaya girdik. Arabadan inip yürümeye devam ettik. Helikopterin enkazını bulduk. Helikopterin düştüğü bölge açık bir alan" dedi.

Kendisinin ve beraberindekilerin de donma tehlikesi geçirdiğini kaydeden Tilki, "Şu an helikopterin yanındayız. Burası kimsenin arama yapmadığı bir yer. Çok açık bir bölge. Burayı nasıl akıl edememişler, şaşırdık. Parçaları 100-150 metrelik alanda dağınık vaziyette. Üzerinde kar var. Helikopterin içinde 2 kişi donmuş durumda, diğerlerini göremedim. İçeridekilerin birinin üzerinde takım elbise ve turuncu kaban var" diye konuştu.


- Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında düşen helikopterdeki bir kişinin yaşadığı bildirildi.

İHA muhabiri, enkazı bulan sivil savunma görevlisine telefonla ulaştı. Görevli, olay yerinde helikopterdeki kişilerden birinin yaralı olduğunu, diğerlerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Atalay, enkaz bölgesine hareket etti

AA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopter enkazının bulunduğu bölgeye hereket etti.

Bakan Atalay, hareketinden önce Göksun Kaymakamlığında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sizlere arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi verecektim. Ancak ani bir gelişme oldu. Bu nedenle bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Helikopterin enkazına, şu an bana gelen bilgilere göre ulaşıldı. Döngel köyü Şahinkayası mevkisinde Sisne-Elmalı arasında helikopterin enkazının bulunduğu bilgisi bana geldi.

Bakan Atalay, enkazdakilerin sağlık durumuyla ilgili sorular üzerine, "Enkazın bulunma bilgisi çok yeni. Bu konuda şu anda birşey söyleyemiyorum" yanıtını verdi.

Atalay ve beraberindekiler, daha sonra enkazın bulunduğu bölgeye doğru gitmek üzere Göksun Kaymakamlığından ayrıldı.



- 14:50 - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve önceki gün düşen helikopterin enkazına ulaşıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Şahinkayası mevkiinde Kanlıçukur güneyinde, Sisne - Elmalı arasında bir yerde helikoptere ulaşaldığı bilgisini aldıklarını söyledi. Bakan Atalay, bölgeye hareket edeceklerini söyledi.

Helikopter enkazını Malatya Arama Kurtarma ekibinin bulduğu öğrenildi.

Ayrıntılar geliyor...

14:30 -Helikopterin düştüğü bölgede kar yağışı

AA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu da taşıyan helikopterin düştüğü bölgede, yarın öğle saatlerine kadar kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurucaova, Tekir, Göksun, Andırın ve Ilıca bölgelerinde yarın hava çok bulutlu ve öğle saatlerine kadar kar yağışlı geçecek. Görüş mesafesi ortalama 300-500 metre arasında seyrederken, rüzgar kuzey ve doğu yönlerden 15-20 kilometre hızla esecek. Sıcaklıklar Kurucaova'da ve Göksun'da 0 ila -6, Tekir'de 1 ila -5, Andırın'da 3 ila -2, Ilıca'da 0 ila -7 derece arasında gerçekleşecek.

Pazar günü ise bölgelerde yağış beklenmiyor. Hava çok bulutlu ve sisli olacak. 300-500 metre arasında seyredecek görüş mesafesi, sis anında 100 metrenin altına düşecek. Rüzgar, kuzey ve doğu yönlerden 5-10 kilometre hızla esecek. Sıcaklıklar, Kurucaova ve Ilıca'da 1 ila -5, Tekir'de 1 ila -6, Göksun'da -1 ila

-7, Andırın'da 3 ila -3 derece arasında olacak.

Pazartesi günü de bölgelerde yağış beklenmezken, hava parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde sisli olacak. Görüş mesafesi 500-1000 metre arasında, sis anında ise 100 metrenin altında seyredecek. Rüzgar, kuzey ve doğu yönlerden 5-10 kilometre hızla esecek. Sıcaklıklar, Kurucaova ve Andırın'da 5 ila -2, Tekir ve Ilıca'da 4 ila -3, Göksun'da 2 ila -3 derece arasında gerçekleşecek.


14:17 -BBP, 3 seyyar baz istasyonu istedi

AA - BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu düşen helikopteri arama çalışmalarına ilişkin olarak, "Burada ilk günkü durum neyse o devam ediyor, hiçbir gelişme yok. Ne enkaza rastlanmıştır ne de enkazın yeri tespit edilebilmiştir" dedi.

Şanverdi, dün Göksun'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini, sıkıntılarını anlattıklarını, Muhsin Yazıcıoğlu'nu bütün Türkiye'nin sevdiğini ve kurtarma çalışmalarında koordinasyonun yapılması gerektiğini söylediklerini aktardı.

Şanverdi, "Biz burada iğneyle çukur kazmaktayız. Partili gençlerimiz, partililerimiz Türkiye'nin her yerinden buraya geldiler. Dağda eksi derecelerdeki soğuğa rağmen sabahlara kadar arama çalışmaları yapıyorlar. Örneğin, bugün 2 arkadaşımızın donma tehlikesi geçirdiği söylendi" dedi.

Bilgi kirliliği yaşandığına işaret eden Şanverdi, şunları kaydetti:

"Televizyonlar enkazın bulunduğunu, 3-4 tane canlının olduğunu alt yazı olarak geçmişler. Açık ve net olarak BBP'nin görüşünü burada ben beyan ediyorum; burada ilk günkü durum neyse o devam ediyor, hiçbir gelişme yok. Ne enkaza rastlanmıştır ne de enkazın yeri tespit edilebilmiştir. Enkazın yerinin tespit edilebilmesi için biz Valilikten, kriz masasından ve İçişleri Bakanlığından 3 tane seyyar baz istasyonu istiyoruz. Bizim kendi imkanlarımızla getirdiğimiz bir tane seyyar baz istasyonu yeterli olmadı. Bu talebi ilettik, inşallah bir an önce Genel Başkanımızı buluruz. Ümidimizi yitirmedik. Genel Başkanımızı bulmadan bir yere gitmeyeceğiz."


13:46 -Tuğgeneral Gürak: "TSK'nın tüm imkanları seferber edildi"

AA- Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu Kahramanmaraş'ta düşen helikopterin bulunması için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak tüm imkanların seferber edildiğini, bundan sonra da her türlü desteğin sağlanmaya devam edileceğini belirterek, şu anda bölgede TSK'ya ait 7 adet hava aracı ve bin 707 TSK personeli bulunduğunu bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda yaptığı haftalık basın bilgilendirme toplantısında, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinin arama kurtarma faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Tuğgeneral Gürak, olayın Sivil Havacılık Müdürlüğü'nce duyulmasının ardından, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'ne Esenboğa'dan saat 16.49'da faks geldiğini ve yardım talebinde bulunulduğunu kaydetti.

Faksın ulaşmasından 15 dakika sonra saat 17.03'de bölgeye ilk olarak Adana'nın İncirlik Üssü'nden Cougar tipi bir arama kurtarma helikopterinin gönderildiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, daha sonra saat 18.09'da Malatya'dan biri ambulans, biri arama kurtarma olmak üzere 2 adet Skorsky helikopteri ve saat 18.44'de de Merzifon'dan bir adet Cougar tipi arama kurtarma helikopteri olmak üzere bölgeye aynı gün 4 helikopter sevk edildiğini bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, ayrıca saat 17.26'da Diyarbakır'dan Casa tipi arama kurtarma uçağının da kaldırıldığını söyledi.

Olay bölgesine gönderilen uçak ve helikopterlerin kar yağışı ve sis gibi olumsuz hava koşullarına rağmen bölgede görev yaptığını anlatan Tuğgeneral Gürak, hava araçlarının sadece yakıt ikmali yapmak için bölgeden ayrıldıklarını vurguladı.

Havadan yapılan arama kurtarma çalışmalarına meteorolojik şartların kötüleşmesi üzerine saat 22.20'de ara verildiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, şunları kaydetti:

"Olayın duyulması ile birlikte karadan da jandarma arama kurtarma unsurları bölgeye sevk edilmiştir. 25 Mart 2009 tarihindeki faaliyete 345 jandarma personeli, 897 geçici köy korucusu katılmıştır. Karadan yapılan arama kurtarma faaliyetleri hava koşullarındaki olumsuzluklara rağmen gece boyunca devam etmiştir.

26 Mart 2009 tarihinde saat 04.14'te bir Casa uçağı ve saat 05.05'den itibaren Malatya'dan kalkan 3 adet helikopter ile havadan arama kurtarma faaliyetine tekrar başlanmıştır. Yine sabah saatlerinde Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait 2 arama kurtarma helikopteri de bölgeye sevk edilmiştir.

Ayrıca, 26 Mart sabahı havanın aydınlanmasının ardından bölgeye ilave kuvvet olarak bir jandarma özel harekat taburu ve, 1 jandarma komando bölüğü daha sevk edilmiştir.

Yine, bölgedeki kara birliklerini takviye etmek maksadıyla, aynı gün Ankara Etimesgut'tan kaldırılan 2 C-130 uçağı ile, toplam 145 kişiden oluşan 2 jandarma özel harekat bölüğü ve 2 jandarma dağ arama kurtarma timi de bölgeye sevk edilmiştir."

Tuğgeneral Gürak, 26 Mart 2009 tarihinde, gün boyunca, havanın da müsaade ettiği durumlarda, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 Cougar, Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 Skorsky, Özel Kuvvetler Komutanlığına ait 2 adet Skorsky, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 4 adet Skorsky, Orman Bakanlığına ait 2 adet S-365 tipi toplam 12 helikopter ile 32 sorti yapılarak arama kurtarma faaliyetlerine devam edildiğini, ayrıca 3 Casa uçağı ile dönüşümlü olarak gün boyunca bölgede bulunulduğunu bildirdi.

"Havadan arama faaliyeti bugün de devam edecek"

Özel Kuvvetler Komutanlığına ait 1 Skorsky helikopterinin bugün saat 00.35'de Göksun'dan kalkarak 01.15'e kadar bölgede görev yaptığını anlatan Tuğgeneral Gürak, saat 04.08'de Diyarbakır'dan kaldırılan 1 Casa uçağının halen bölgede uçuşuna devam ettiğini belirtti.

Tuğgeneral Gürak, ayrıca Malatya'dan 04.04'te kaldırılan bir Cougar helikopterin de bölgede faaliyet gösterdiğini, ancak meteorolojik şartların kötüleşmesi üzerine 07.51'de geldiği meydana geri döndüğünü söyledi.

Bugün itibariyle bölgede TSK'ya ait; Hava Kuvvetleri Komutanlığının 1 Casa uçağı, Özel Kuvvetler Komutanlığının 2 Skorsky, Kara Kuvvetleri Komutanlığının 2 Skorsky, Hava Kuvvetleri Komutanlığının 2 Cougar olmak üzere 7 hava aracı bulunduğunu bildiren Tuğgeneral Gürak, ayrıca, Orman Bakanlığına ait 2 S-365, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 4 Skorsky ve Sağlık Bakanlığına ait 2 B-22 helikopterin de bölgede görev yaptığını dile getirdi.

Bölgede, 10 ilçe Jandarma Komutanlığından 992 personel, 5 Jandarma Komando Bölük Komutanlığından 318 personel, 3 Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığından 375 personel, 2 Özel Kuvvetler DAK Timi 22 personel olmak üzere toplam 1707 personelin bulunduğunu anlatan Tuğgeneral Gürak, sivil kurum ve kuruluşlardan da toplam 234 personelin bölgede görev yaptığını bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, şunları kaydetti:

"Kazanın duyulmasını müteakip, bölgeye gönderilen hava araçları düşen helikopterden herhangi bir sinyal alınamadığı için cep telefonu sinyali de dikkate alınarak tahmini bölgeleri gözle arama durumunda kalmışlardır. Meteorolojik şartların çok kötü olması ve bölgede yüksek rakımlardaki sis ve kar yağışı görerek uçuşun da sağlıklı yapılmasını engellemiştir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, gece ve gündüz elverişli her şart değerlendirilerek, 25 Mart tarihinden bu yana 41 sorti uçuş yapılmıştır. Havadan arama faaliyetine bugün de yoğun bir şekilde devam edilecektir.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bundan sonra da her türlü destek sağlanmaya devam edilecektir.

Düşen helikopterde bulunan kazazedelerin en kısa zamanda bulunup, kurtarılmaları en büyük dileğimizdir. Başta değerli aileleri ve sevenleri olmak üzere tüm vatandaşlarımıza sabırlar diliyoruz."


13:28 -Toptan, telefonda Başbuğ ile helikopter kazasını görüştü

AA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesiyle ilgili Göksun Kaymakamlığından bilgi aldı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile telefon görüşmesi yaptı.

Toptan, Göksun Kaymakamlığında, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile toplantı yaparak arama çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Köksal Toptan, cuma namazının ardından ilçe özel idaresi misafirhanesinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Toptan'ın ziyaretine, Gülefer Yazıcıoğlu'nun ağabeyi ve TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ile TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam da eşlik etti.

TBMM Başkanı Toptan, kazayla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile telefonla görüştü. Toptan, Göksun'dan ayrılarak karayolu ile Kahramanmaraş'a hareket etti


Atalay: Dar bir alanda arama çalışmalarını yoğunlaştırdık"

AA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmalarıyla ilgili olarak, "Arama çalışmaları sürüyor. Ancak, olumsuz hava şartları çalışmaları etkiliyor" dedi.

Göksun Kaymakamlığında yapılan değerlendirme toplantısına katılan Toptan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Devletin tüm imkanlarıyla arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Toptan, "Arama çalışmaları sürüyor. Ancak, olumsuz hava şartları çalışmaları etkiliyor. Her türlü teknik imkan, destek kullanılıyor. Ancak, kar yağışı ve sis yüzünden bazen helikopter uçuşları yapılamıyor" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da Genelkurmay Başkanlığının, sivil savunma ekiplerinin ve diğer teknik birimlerin her imkanını kullandıklarını ifade ederek, "Bize gelen her ihbarı titizlikle değerlendiriyoruz. Bugün o bölgede dar bir alanda arama çalışmalarını yoğunlaştırdık. Bu bölgenin adını size ilerde açıklarım" dedi.

Gazetecilerin "Bölgede 3 canlı görüldüğü yönündeki" iddiaları hatırlatmaları üzerine Bakan Atalay, "Biz her türlü iddia ve ihbarları değerlendiriyoruz. Bu konuda bir şey söyleyemem" yanıtını verdi.

Öte yandan, Kayseri'den gelen bir grup gönüllü, Çamlıdere bölgesi üzerinde 3 ayrı yelken kanat ile bir süre uçarak arama çalışmasına katıldı.

Hava şartlarının uygun olmaması üzerine yelken kanat ekibinin çalışmalarını durdurduğu öğrenildi.


12:00 -Genelkurmay: Tüm imkanlar seferber edildi

AA Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan ve Kahramanmaraş'ta düşen helikopterin bulunması için Türk Silahlı Kuvvetleri olarak tüm imkanların seferber edildiğini, bundan sonra da her türlü desteğin sağlanmaya devam edileceğini belirterek, şu anda bölgede TSK'ya ait 7 adet hava aracı ve bin 707 TSK personeli bulunduğunu bildirdi.

BAŞBUĞ, MEDYA TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞECEK

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından Nisan ayında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda medya temsilcilerinin katılımıyla ?iletişim toplantısı? düzenleneceğini bildirdi.


10:58 -Öznur: "Aramalar, üç ayrı dağlık bölge ve üç belde de sürüyor"

AA - BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, arama çalışmalarının Kahramanmaraş'ın üç ayrı dağlık bölgesi ile üç belde bölgesinde devam ettiğini belirterek, "Dünden itibaren bizim tepkilerimizin ardından ciddi tedbirler alındı. Çalışmalar yapılmaya başlandı, ama keşke bu daha önce olsaydı" dedi.

Kurucuova köyünde yapılan arama çalışmalarını koordine eden Öznur, partililerle birlikte yaklaşık 42 saattir bölgede olduklarını, Göksun merkez olmak üzere dağlık bölgelerde 400-500 partilinin arama yaptığını belirtti.

Öznur, "Dağlık bölgeler olan Kazdağ (Sisne), Yeditekneler, Şahinkaya bölgeleri ile Ilıca, Baydemir ve Tanır beldelerinde de geniş bir arama çalışması yapılıyor. Türkiye'nin her yerinden buralara sevk var. Sivil savunma uzmanları, askerlerimiz, korucularımız çok yoğun şekilde bölgedeler. Arama tarama çalışmalarına devam ediyorlar" dedi.

Kurucuova köyünde bugün yoğun bir kar yağışı ve sis olduğuna, olumsuz hava şartlarının ve sisin özellikle helikopterlerin çalışmasında sıkıntı yarattığına işaret eden Hakkı Öznur, Göksun kriz merkezi ile Başbakanlık kriz merkezinin irtibat içinde olduğunu ifade etti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Öznur, şunları kaydetti:

"Biz de Kurucuova'da çalışmaları takip ediyoruz. Zaman su gibi akıp geçiyor, bir an önce çalışmaların hayırlı şekilde neticelenmesini diliyoruz. Dünyanın gelmiş olduğu bu teknolojik noktada Kandil Dağı'nda terör örgütüne karşı çok ciddi bir operasyon yapıyoruz, Kandil Dağı'nda en olumsuz şartlarda terör örgütü militanlarının hareketlerini, kardan yürürken ayak izlerini buluyoruz. Devlet yetkilileri daha baştan, ciddiyetle bu işi planlı ve programlı ele almış olsalardı bu kadar zaman kaybı olmazdı. Başbakan, İçişleri Bakanı, bakanlar açıklama yapıyorlar; 'Devlet yetkililerimiz orada, devletimiz seferber olmuş' diyorlar... Ama, bu işin bir planı ve koordinasyonu olur. Bu krizi, Ankara iyi yönetemedi. Bizim arkadaşlarımız bu çalışmalarda onlardan daha öndeler, daha kısa zamanda koordine olduk."

"3 kişinin canlı olduğu söylentileri..."

"TC Devleti, bir aşiret devleti değil ki, istemiş olsan, uydulardan başka teknik yöntemlerden helikopterin düştüğü yer anında tespit edilirdi" diyen Hakkı Öznur, kendilerinin haklı tepkileri ve milletin bu konuyu sahiplenmesi üzerine devlet yetkililerinin dünden itibaren daha fazla tedbir aldığını kaydetti.

Öznur, "Bu tedbiri zamanında almış olsalardı... Ancak, iş işten geçmiş değil" diye konuştu.

Şu anda bölgede helikopterlerin çalıştığını, ama çalışmaların daha yoğun ve daha koordineli şekilde olması gerektiğini dile getiren Öznur, helikopterlerde mutlaka dağlık bölgeyi iyi bilen, bölgeyi tanıyan profesyonel görevliler olması gerektiğini vurguladı. Öznur, "Helikopterler hava şartlarından dolayı o bölgeye inemiyor) diyorlarsa, bunun da çaresi helikopteri en yakın bölgeye indirmektir. Profesyonel görevliler helikopterden indirilir,, karadan arama yaparlar" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Öznur, "3 kişinin teknik imkanlarla canlı olduklarının tespit edildiği yönündeki söylentilere" karşılık, her taraftan farklı bilgiler geldiğini ve bilgi kirliliği yaşandığını söyledi. Öznur, "Göksun'daki kriz merkezinde arkadaşlarımız ve devlet yetkilileri gelen her bilgiyi değerlendirmeye çalışıyor. Dün gece itibariyle saat 2-3 gibi böyle bir bilgi, orada 3 kişinin yaşadığına dair tespit yapıldığı bilgileri geldi. İnşallah sağ salim buluruz" dedi.


10:43 -Başbakanlık: "Sabah havadan arama çalışmalarına başlandı"

AA - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri arama çalışmalarına gece boyunca karadan devam edildiği, sabahın ilk ışıkları ile birlikte de havadan arama kurtarma çalışmalarının başladığı bildirildi.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden saat 07.00 itibarıyla yapılan açıklamada, gece boyunca devam eden çalışmalarda, Genelkurmay Başkanlığı'nca saat 00.15'de kaldırılan arama kurtarma helikopterlerinin yoğun hava muhalefeti nedeniyle 01.30'da geri dönmek zorunda kaldıkları ifade edildi.

Günün ışımasıyla birlikte Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 adet Skorsky helikopterin saat 05.45'te kalktığı, fakat bu helikopterlerin de yoğun hava muhalefeti nedeniyle 06.15'te geri dönmek zorunda kaldıkları kaydedildi.

Bir Cooger tipi helikopterin Süleymanlı bölgesinde arama çalışmalarını sürdürdüğü, 1 adet Casa uçağının da bölgede arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Doğal Afet Kurtarma Taburu, Özel Harekat ve Jandarma timlerinin karadan arama kurtarma faaliyetlerine devam ettikleri ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre, bölgede toplam 12 helikopter, 1 uçak ile iki bin civarında asker, sivil ve sağlık personeli arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

Bölgede, arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlar şöyle:

"Genelkurmay Başkanlığına ait 3 adet Skorsky helikopter, 1 adet Cooger tipi helikopter ve bir Casa uçağı, Sağlık Bakanlığına ait 2 adet ambulans helikopter, 20 kişilik 4 medikal kurtarma ekibi, 14 ambulans ve toplam 79 sağlık personeli, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 4 adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim, Orman Genel Müdürlüğünden 2 helikopter, 145 araç, 52 personel, bölgedeki jandarma, subay, astsubay, erbaş, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ekiplerinden 246 personel, 33 araç, 1 kar aracı ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli." Arama çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi.


10:09 -BBP Genel Başkan Yardımcısı Öznur: Helikopter enkazına ulaşıldığı bilgisi geldi, onu araştırıyoruz

K.MARAŞ(CİHAN)- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, içinde 3 kişinin bulunduğu helikopter enkazına ulaşıldığına dair bir bilgi geldiğini belirterek, o bilgiyi teyit etmek için çalıştıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında kaybolan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişiyi arama çalışmaları bu gün sabahın çok erken saatlerinden itibaren yeniden başladı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Süleymanlı köyü yakınlarında içinde 3 kişinin bulunduğu helikopter enkazına ulaşıldığına dair bir bilgi geldiğini o bilgiyi teyit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Diyarbakır ve Sivas'tan gelen arama kurtarma ekiplerinin takviye ettiği çalışmaların köylere kaydığını anlatan Öznur, "Püren Geçidi, Elmalı köyü, Beydemirli kasabası, Ilıca köyü, Aklık Dağı mevkii, Çakırdere köyü ve Kurucaova köyü yakınlarında çalışmalar yoğunlaştı. Gelen bütün bilgiler değerlendiriliyor. Bu günkü çalışmalardan bir netice alacağımıza inanıyorum. Bütün Türk halkından dua bekliyoruz." diye konuştu.


Araç takip sistemleri uzmanı Ulutaş: Helikopterde basit bir GPRS cihazı olsaydı 6 metre sapma ile bulunabilirdi

MERSİN(CİHAN)- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin bir türlü bulunamaması tartışmalara neden oluyor.

Teknolojinin geliştiği günümüzde helikoptere takılacak fiyatı 700-800 TL'yi bulan basit araç takip sisteminin bile helikopterin yerini kolayca bildirebileceği belirtiliyor. Helikopterlerde olması gereken ELP cihazının ya pilot ya da çarpma anında devreye girmesi gerekirken, araç takip sistemleri sürekli takip imkânı veriyor. Türkiye'de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü verilerine göre toplam 270 hava aracı bulunuyor. Bu hava araçlarında mevcut cihazların yanında bu kadar ucuz takip cihazlarının bulunmaması dikkat çekiyor. Fiyatı ucuzladığı için birçok firma tarafından tırlara, otomobillere takılan araç takip sistemleri cep telefonu üzerinden çalışıyor.

Cep telefonunun çektiği her yerde cihazın takılı olduğu aracın bulunduğu noktanın 6 metre yanılma ile bulanabileceğini belirten araç takip sistemleri uzmanı Bekir Ulutaş, "Bu sistemin uydu üzerinden çalışanları da var. Uydu üzerinden havada bile olsa sürekli takip edebiliyorsunuz. Bu sistem pahalı olduğu için fazla kullanılmıyor. Cep telefonu üzerinden çalışan sistem helikopterlere takılsa havada cep telefonu çekmediği için çalışmaz ancak yere indiği zaman nokta olarak yeri belirlenebilir." dedi.


09:00 - Arama çalışmaları Şahinkaya köyü yakınlarında başladı

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakileri arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç'un, partili 4 mühendis tarafından belirlenerek Başbakanlık Kriz Merkezi ile paylaşıldığını açıkladığı koordinatlar doğrultusunda Elazığ Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, korucular ve bir grup vatandaş tarafından, sabah saat 07.00'den itibaren Ilıca beldesine bağlı Şahinkaya köyü yakınlarında da arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

İş makinelerinin de kullanıldığı arama kurtarma çalışmaları sürerken, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat timleri de, çalışmalara katılmak üzere bölgeye geldi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, gece yaptığı açıklamada, 4 mühendis arkadaşlarının, İHA muhabirine ait cep telefonu sinyalini belirlediklerini ve bu bilgiyi Başbakanlık Kriz Merkezi ile paylaştıklarını söylemişti


MUHAMMET KUTLU/ÖZEL HABER

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin içinde bulunduğu helikopterin yeri partililerin eş dost ilişkileri sayesinde tespit edildi.

KOORDİNATLAR NASA'DAN

Helikopterin enkazı NASA'daki bir tanıdık mühendis tarafından özel çaba ile Maraş Ilıca Beldesi Hacı Budak Köyü yakınlarında tespit edildi.

Ameraka'da yaşayan bir Türk'ün NASA'da çalışan arkadaşına rica etmesiyle uydu vasıtasıyla enkazın yeri tespit edilebildi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyareti nedeniyle Türkiye semalarında konuşlandırılan üç casus uydu bu kez Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yer tespiti için kullanıldı.

ÜÇ KİŞİDEN VUCUT ISISI SİNYALİ

NASA'da çalışan tanıdık mühendis ayrıca enkazdan üç kişinin vucut ısısı sınyali alındığını da bildirdi.

Bu bilgilerden sonra BBP Kriz masasının girişimi ile Bursa'dan 20 kişilik arama kurtarma ekibinin acil olarak bölgeye yönlendirildi. Uçakla yola çıkan timin ise bölgeye ulaşmak üzere olduğu öğrenildi.

Tüm bu gelişmelerden sonra BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç cafesiyasete bir açıklama yaparak "Helikopterin enkazına kriz masasının kurulmasına rağmen yaşanan bürokratik hantallık yüzünden ulaşamadık. Kriz masası kurduysanız başına da başbakanlık müsteşarını getirdiyseniz bunun anlamı bürokratik işlemlerin azaltılmasıdır. Ancak ne yazıkki bürokratik engelleri aşmakta büyük güçlük çekiyoruz. Başbakanlıktaki kriz masası ile bir türlü hızlı bilgi alışverişi yapamıyoruz." dedi.

Tunç bu gelişmelerden sonra nihayet "Askeri birlikler, AKUT ve partililerden oluşan arama birimlerinin Hacı Budak mevkisine yönlendirildildi." dedi.

Yeni bilgilerle helikopterin enkazına ulaşmanın an meselesi olduğu belirtildi..

NASA BBP'E BİLGİYİ VERMEDİ, RESMİ KANAL İSTEDİ

Nasa, BBP kriz masasının özel çabası ile bulunan helikopter enkazının koordinatlarına ulaşmak için ise resmi kanallardan başvuru istedi. Hatır için koordiunatlar bulundu ama BBP yetkilileri yerin adresini alamadı.

Bunun üzerine BBP yetkilileri Başbakanlık kriz masasına durumu bildirmiş ve oradan bağlantı kurmaları sağlanarak helikopterin yeri tespit edilmiş oldu.

cafesiyaset.com

Tunç: Enkazda 3 canlı olduğunu söyleyenler var

Ankara - BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, "Enkazda 3 canlı olduğunun tespitinin yapıldığını söyleyenler var. Ne derece doğru bunu şu an bizde bilmiyoruz" dedi.

Tunç, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada bazı internet sitelerinde helikopterin bir uçurumun dibinde bulunduğu, fotoğraflarının çekildiği ve fotoğraflarda canlı bulunmadığı yönünde izlenimler elde edildiği şeklinde haberlerin yayımlandığını kaydetti.

Partideki kriz masasının, Başbakanlıktaki kriz masasıyla, Genelkurmay Başkanlığı ve Sivil Savunma Teşkilatı'yla irtibatlı halde çalıştığını anlatan Tunç, "Biz zaten her türlü bilgiyi paylaşıyoruz. Bunu bilgi kirliliğine engel olmak için yapıyoruz" diye konuştu.

Tunç, kendi tespit ettikleri noktaya 20 kişilik AKUT ekibini ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Bir gazetecinin, "bir duyum almışsınız, enkazda 3 canlı olabileceği yönünde, bunun aslı nedir" sorusu üzerine Tunç, şu yanıtı verdi:

"Biraz önce söyledim. Daha önce bizim 4 mühendis arkadaşımızın tespit etmiş olduğu nokta ile AKUT'un tespit ettiği noktanın aynı olduğunu, köylülerin de aynı noktayı işaret ettiğini... Dördüncü bir tespit olarak da yurt dışındaki arkadaşlarımızın elde ettiği bilgiye göre onlarda aynı noktayı işaret ediyorlar. Bu arada belki gönüllerinden geçeni söylemiş olabilirler. Net bir bilgi değil. Ama 3 canlı olduğunun tespitinin yapıldığını söyleyenler var. Ne derece doğru bunu şu an bizde bilmiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber