Sağlık Bakanlığı, bebek ölümleriyle ilgili alt komisyon oluşturdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2009 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 'Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerinin Denetimi' hakkında bir genelge yayımladı.

Sağlık Bakanı adına Müsteşar vekili Prof. Dr. Nihat Tosun tarafından yayımlanan ve 81 valiliğine gönderdiği genelgede, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde meydana gelen hastane enfeksiyonlarının önlenmesi ve kontrolü üzerinde çalışmak üzere Alt Komisyon oluşturulduğu belirtildi.

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün genelgesinde, 'Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulu'nun kararıyla hastanelerdeki yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde meydana gelen hastane enfeksiyonlarının önlenmesi ve kontrolü üzerinde çalışmak üzere bir alt Komisyon oluşturulduğu kaydedildi.

Alt Komisyonun çalışmaları neticesinde Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ile özel ve üniversite hastanelerindeki tüm yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin denetlenmesine karar verildi. Denetimler için, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından ilgili sağlık müdür yardımcısı başkanlığında, yataklı tedavi kurumları şubesinden bir yetkili, il kalite ve performans değerlendirme komitesinden bir yetkili, enfeksiyon kontrol hekimliği sertifikasına sahip bir uzman hekim (sertifikalı enfeksiyon kontrol hekimi bulunmayan illerde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı) ile bakanlıkça yapılan eğitim ve sınavlar sonucunda enfeksiyon kontrol hemşireliği sertifikası almaya hak kazanan ve lisans mezunu bir hemşireden bir komisyon oluşturulacak.

İlk denetim 2009 yılı Nisan - Mayıs aylarında gerçekleştirilecek ve denetim formlarının Sağlık müdürlüklerince Haziran ayı sonuna kadar toplu olarak Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığına iletilecek.

Genelgede, 2010 yılı ve sonrasında yapılacak denetimlerin Ocak - Mart aylarında gerçekleştirilmesi ve denetim formlarının Sağlık Müdürlüklerince Nisan ayı sonuna kadar Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığına iletilmesi gerektiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber