İstanbul AKP'den Kılıçdaroğlu'na cevap: son gülen iyi gülecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mart 2009 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürsel Tekin, CHP'nin İstanbul'da zafer ilan etti. 'Büyük bir ihtimalle kazandık' dedi. AK Parti adına İl Başkanı Aziz Babuşçu cevap verdi

Babuşçu, Gürsel Tekin'in açıklaması için, "Böyle ciddiyetten uzak. Kaybetmiş olmanın verdiği psikolojik sıkıntıdan çıkan bu açıklamadan dolayı biz de konuşma gereği duyduk. Biz yıllardan beri seçime giriyoruz. Biz son gülenin iyi olacağını biliyoruz. Manipülsayonla kendilerini psikolojik olarak tatmin etmektir. Henüz sandıkların yüzde 30'unun üzerindeki sonuçlar ortada. Bu sonuçların daha ötesinde rakamlar var elimizde. Bizce çok komik bir açıklamaydı."


CHP: İstanbul'u biz kazandık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis Başkan vekili adayı Gürsel Tekin oyların sayıldığı sırada bir basın açıklaması yaptı.

Tüm televizyon kanallarının farklı sonuçlar verdiğini belirten Gürsel Tekin, "Bize ulaşan yüzde 90 yani hemen hemen sandığın yüzde 90'ının oranını açıklamak istiyorum. CHP yüzde 41.57, AKP 40.09. Örgütlere sesleniyorum. Aradaki fark çok büyük değil.

Büyük olasılıkla sonuçlar bu çerçevede sonuçlanır. Arkadaşlar sandıklara sahip çıksınlar. Bu açıklamayı sandıklara sahip çıksınlar diye yaptık. Bizim size ulaştırdığımız sonuç çok kesin ve emin bir sonuç. Arkadaşlarımızın orada, Yüksek Seçim Kurulu'nda almış olduğu bilgidir. Kemal beyin sandığında 139'a 60, yani CHP önde"dedi.


Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

CHP seçim koordinasyon merkezi'nde seçim sonuçlarını takip eden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ile beraber seçim sonuçlarına ilişkin saat 20.00'da ilk açıklamasını yaptı.

* İstanbul'daki seçim sonuçlarına yönelik bir şey söylemek için henüz erken olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye genelinde AKP'nin oy kaybettiğini görüyoruz. İstanbul'da da bunu görüyoruz" dedi.

* Asgari hedefinin yüzde 40 olduğunu yineleyen Kılıçdaroğlu,"umuyorum agrainin üzerine çıkar" dedi.

* Kılıçdaroğlu, AKP'nin güçlü olduğu yerlerde chp'nin oy oranının yükseldiğini söyleyerek,

"özellikle varoşlarda AKP'nin oy kaybettiğini görüyoruz"diye konuştu.

* Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oy kullandığı sandıktan kendi isminin çıkmış olmasına ise seçim kampanyası süresince gittiği yerlerde vatandaşların "Topbaş oyunu CHP'ye ver" sloganını anımsatarak, "Sayın Topbaş da etkilenmiş olabilir. Belki oyunu bana vermiştir" şeklinde yorum yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber