İzmit'te 'yakılan oylar' CHP'nin senaryosu çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2009 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Star TV'de Uğur Dündar'ın programına katılarak, ?AK Partililer bana 100 TL verip CHP oylarını yaktırdı? diyen İzmitli pazarcı Yüksel Metin Akçay, CHP adayı Fikret Toker'in 3 bin TL'lik vaadi üzerine bu yalanı söylediğini itiraf etti.

Star TV'de Uğur Dündar'ın programına katılarak Kocaeli'nin İzmit İlçesi'nde CHP'nin oylarının yakıldığı yönünde açıklamalar yapan pazarcı Yüksel Metin Akçay, CHP adayı Fikret Toker'in 3 bin TL'lik vaadi üzerine bu yalanı söylediğini itiraf etti.

İzmit İlçesi Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'nin adayı Dr. Nevzat Doğan, 66 bin 814 oyla kazandı. Adayları Fikret Toker 64 bin 977 oyda kalınca, "çöpte yanık oy pusulası bulduk"larını iddia eden CHP, seçime itiraz etti. Ancak İlçe Seçim Kurulu itirazı reddetti. Önceki gün Star TV'de Uğur Dündar'ın programına katılan bir pazarcı, AK Parti'nin kendisine 100 lira verdiğini, karşılığında CHP'nin oylarını yakmasını istediğini iddia etti.

HER ŞEY CHP ADAYININ OYUNU

Akçay'ın sözlerinin ve önceki gün de bir gazetede çıkan haberin tamamen düzmece olduğu ise, pazarcının polisteki ifadesinde ortaya çıktı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne giderek tüm gerçeği anlatan Akçay, verdiği ifadede, oy yakmanın söz konusu olmadığını, gazetecileri Huzurevi yakınındaki bir araziye götürerek, burada daha önce yakılmış bir ateşin yerini gösterdiğini söyledi. Akçay'ın ifadesine göre, pazarcıyı 3 bin lira karşılığında CHP'li Fikret Toker, seçime itiraz etmek ve AK Parti'yi karalamak için tuttu. Akçay ifadesinde, çevreye borcu olduğunu duyan 2 kişinin yanına gelerek kendisini CHP seçim bürosuna götürdüğünü, bir odada görüştürüldüğü CHP Adayı Fikret Toker'in yalnızken kendisine ?Senin durumun kötüymüş. Sana bir şey söyleyeceğim, sen de her şeye 'tamam' diyeceksin. Biz sana bakacağız? dediğini anlattı.

AK PARTİ VERDİ DİYECEKSİN

Akçay, CHP'li Toker'in aracıyla sönmüş ateşin olduğu yere geldiklerinde Toker'in kendisine müşahitlik kartını, çağıracakları gazetecilere göstermesini istediğini belirtti. Akçay, Toker'in kendisine ?CHP'nin oy pusulalarını bu ateşte ben yaktım diyeceksin. Ayrıca gazetecilere yaptığım bu iş karşılığında AK Parti'den 100 lira para aldım diyeceksin. AK Parti'nin adayının da 15 bin lira verdiğini gazetecilere anlatacaksın? dediğini söyleyerek, CHP'li adayın seçimden sonra 1 hafta boyunca da ortadan kaybolmasını istediğini öne sürdü. Kendisine söylenen her şeyi yaptığını ve karşılığında sadece 50 lira aldığını belirten Akçay, polisteki ifadesinde, " Herşeyi ezberlettiler. Ama parayı vermediler" dedi. Öte yandan, Toker hakkında soruşturma açılabileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber