Ambulans kamyonla çarpıştı, içindeki yaralı ile ambulans şoförü öldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZİYA İPEK

ADANA- Kozan ilçesinden Adana'ya yaralı getiren acil yardım ambulansı kamyonla çarpıştı. Kazada 75 yaşındaki İbrahim Atar ile ambulans şoförü 21 yaşındaki Aliye Akar hayatını kaybetti, 3'ü ağır 5 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kozan'a bağlı Mayalar köyünde damdan düşen İbrahim Atar, görevli jandarma er Alim Basmakçı tarafından Kozan Devlet Hastanesi'ne getirildi. Atar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Adana'ya getirilmek için 112 acil yardım ambulansı ile yola çıkarıldı.

Aliye Akar yönetimindeki 01 SB 518 plakalı ambulans, Adana merkeze bağlı Mustafalar köyü yakınlarında karşı yönden gelen İbrahim Çekiç'in kullandığı kamyonla çarpıştı. Kazada ambulans sürücüsü Aliye Akar ile yaralı İbrahim Atar olay yerinde hayatını kaybetti.

Ambulanstaki jandarma er Alim Basmakçı, Acil Tıp Teknisyeni Fatma Ünüvar (21) ve Aynur Otağ (21), Hakkı Çolak ile kamyon şoförü İbrahim Çekiç yaralandı.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alınan Fatma Ünüvar, Çukurova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hakkı Çolak ile er Ali Basmakçı'nın sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Bu arada, kazada hayatını kaybeden ambulans şoförü Aliye Akar'ın cenazesi Kozan'da Devlet Hastanesi Semt Polikliniği'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber