Ankara Büyükşehir Belediyesinden dilenci uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dilencilere 14 bin lira para cezası

Ankara - Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, "Dilenciliği meslek haline getirenlere, vatandaşlar itibar ederek para vermesin" dedi.

Ercan, Ankara'daki dilencilerin civar illerden geldiklerini ve vatandaşın duygularını istismar ederek, gelir elde etmeye çalıştıklarını söyledi.

Özellikle ramazan aylarında Ankara'da dilenci sayısının arttığını ifade eden Ercan, zabıta ekiplerinin dilencilerle mücadelede etkin rol oynadıklarını belirtti.

Zabıta ekiplerinin özellikle Kızılay, Ulus, Tunalı Hilmi Caddesi, AŞTİ, Tandoğan gibi işlek yerlerde dilencileri takibe aldığını, yakalananların Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Seyyar Ekipler Merkez Amirliği bünyesinde bulunan Dilenci Barınma Evi'ne götürüldüğünü bildiren Ercan, şunları kaydetti:

"Dilenciliği meslek haline getirenlere, vatandaşlar itibar ederek para vermesin. Dilenciliği meslek haline getirmiş kişilerin bu işten vazgeçmesi için vatandaşların duyarlı davranmasını istiyoruz. Bu tür davranışlar bizim işimizi biraz daha kolaylaştırır. Dilenciler en çok cami önlerinde ve sokaklarda dolaşarak vatandaşlardan para istiyor."

Hacı Bayram Veli, Kocatepe ve Maltepe camilerinde ekiplerin görev aldığını ifade eden Ercan, diğer ekiplerinin ise kentin ana arterlerinde devriye gezerek, görevlerini yaptıklarını bildirdi.

Dilenciler arasında şehir dışından gelen ve parası ile adres bilgisi bulunmayanlara ceza kesilemediğini ifade eden Ercan, 14 ayda yakalanan 148 dilenciye toplam 14 bin lira civarında peşin para cezası kesildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber