Zimmetçi veznedara 10 yıl hapis istendi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 14:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)14 Nisan 2009

ESKİŞEHİR'de, 3 yıl önce TCDD Gar Müdürlüğü'nde vezne şefi olarak görev yaparken bankaya yatırması gereken paraları zimmetine geçirip kaçan, geçen yıl Mayıs ayında yakalanan tutuklu sanık Necdet Baysal hakkında 10 yıl hapis cezası istendi. Baysal, kredi kartı borcu yüzünden zimmetine para geçirdiğini öne sürdü.

TCDD Eskişehir Gar Müdürlüğü'nde vezne şefi olarak çalışırken 2006 yılında zimmetine 367 bin TL geçirip kuruma ait tabancayı da alarak kaçan 49 yaşındaki Necdet Baysal, 26 Mayıs 2008 tarihinde Sakarya'da polis tarafından yakalandı. Baysal, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Necdet Baysal, bugünkü duruşmada kendini savundu. Kredi kartı borçları yüzünden zimmetine para geçirdiğini söyleyen Baysal şöyle konuştu:

?Kredi kartı borçlarım yüzünden bu batağa girdim. Borcumu müdürlüğün kasasından para alarak karşılama yoluna başladım. Gittikçe açık büyüyordu. Bu açığı kapatmak için de kasadan para çekiyordum. Bunu da kamufle edebilmek için icmallere para yollama fişlerini birkaç gün gecikmeli olarak gönderiyordum. Böylece kendime süre kazanıyordum. Açık gittikçe büyüdü. Kasadan ne kadar para çektiğimi hatırlamıyorum. İntihar etmeyi de düşündüm ancak beceremedim. Kesinlikle bu parayı kadınlarla eğlencelerde yemiş değilim. Anlattığım gibi borçlarımı ödemek için bu suçu işledim.?

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkamesi savcısı, sanık Necdet Baysal'ın 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, Baysal'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber