Ergenekon için 'İddia olunan ergenekon terör örgütü' tabiri kullanılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 23:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - "Ergenekon" davasına bakan Mahkeme Heyeti, daha önce aldığı, yazılı ve görsel basında "iddia olunan Ergenekon terör örgütü" tabirinin kullanılması kararını yineledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz'in savunmasına ara veren Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, taleplere geçti.

Aranın ardından kararları açıklayan Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, daha önceden alınan "iddia olunan Ergenekon terör örgütü" tabirinin kullanılmasına ilişkin kararın bazı medya kuruluşlarınca yerine getirilmediğini belirterek, bu konuda mahkemeye bir kısım şikayetlerde bulunulduğunu kaydetti.

Bu dosyayla ilgili örgüt hakkında bundan böyle yazılı ve görsel basında, resmi yazışma ve taleplerde "iddia olunan Ergenekon terör örgütü" tabirinin kullanılması gerektiğini ifade eden Mahkeme Heyeti, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesine, aksi halde ilgililer hakkında gerekli yasal işlemin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına hükmetti.

Sanık Nusret Senem'in talebini kabul eden Mahkeme Heyeti, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına yeniden yazı yazılarak, daha önce gönderilen Susurluk raporunun eksik bölümlerinin istenmesine karar verdi.

Sanıkların zapt olunan bilgisayarlarının iadesi konusunda gerekli incelemenin yapılması için üye hakim Hüsnü Çalmuk'un naip hakim olarak tayinine karar veren Mahkeme Heyeti, naip hakimin raporunu tamamlamasından sonra bilgisayarların iadesi konusunda karar verilmesini hükme bağladı.

Mahkeme Heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı 16 Nisan Perşembe günü saat 09.30'a bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber