DTP İstanbul İl Başkanı gözaltına alındı

Haber Giriş : 17 Nisan 2009 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da DTP'de gözaltı sayısı 10

İstanbul - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda, DTP İl Başkanı ile gençlik kolları ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla "terör örgütünün şehirdeki uzantılarına yönelik" 12 ilde başlatılan operasyon kapsamında DTP ilçe yöneticisi ve gençlik kolları üyesi bazı kişilerin evlerine operasyon düzenlendi.

DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy ile gençlik kolları ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 kişinin gözaltına alındığı operasyonda bazı dokümanlara el konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan şüphelilerin işlemleri sürüyor.

13:11 - DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy gözaltına alındı.

Demokratik Toplum Partisi(DTP) İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy gözaltına alındı. Aksoy, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

DTP İstanbul İl Başkanlığı'nda sabah başlayan aramalar sona erdi. Saatlerce süren arama sonrası Halil Aksoy gözaltına alındı. Aksoy aramaların ardından toplanan evrak ve dosyaların konulduğu çuvalların yüklendiği araca bindirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne göürüldü. İl Binası önünde toplanan DTP'liler polisi yuhaladı. DTP yöneticileri ve avukatları bina önünde açıklama yaparak arama ve gözaltıları kınadı.

12:51 - Polisin DTP İstanbul İl binasındaki araması sona erdi

CİHAN - Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul İl binasına polisin sabah saatlerinde yaptığı baskın sona erdi. Binadan toplanan belgeler, kolilere doldurularak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polis ekiplerinin DTP İstanbul İl binasına yaptığı baskın sona erdi. Sabah saatlerinde binaya gelen polisler, öğleye kadar binada kaldı. İçeride bulunan birçok belgeyi ve bilgisayarları inceleyen polis, el koydukları belgeleri çuvallara ve kolilere doldurdu. Belgeler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada, baskınla ilgili sert açıklama yapan DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy, "DTP Gençlik Meclisi'nin eylemlerini burada planladığı iddiasıyla arama yapıldı. AKP'nin seçimdeki başarımıza tahammülsüzlüğü sonucu böyle bir operasyon yapıldı. Demokratik siyaseti tıkarsanız dağa çıkmayı nasıl engelleyeceksiniz? Bedel ödemek gerekiyorsa da bedelini ödemeye hazırız. Operasyonu kınıyoruz." diye konuştu.

09:47 - DTP İstanbul İl binasında polisin incelemesi sürüyor

CİHAN - Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul İl Başkanlığı'na baskın yapan polislerin incelemesi devam ediyor. DTP İl Başkanı Halil Aksoy, baskının gerekçesini, "Bazı aranan isimler varmış. Onlar burada barınabilir düşüncesiyle arama yapılıyor." şeklinde açıkladı.

DTP İstanbul İl binasında polisin yaptığı inceleme sürüyor. Binanın camına çıkan DTP İl Başkanı Halil Aksoy, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Polis baskının gerekçesi hakkında konuşan Aksoy, "Bazı aranan isimler varmış. Onlar burada barınabilir düşüncesiyle arama yapılıyor. Şayet sadece bu isimler aranıyorsa böyle kapsamlı bir aramaya gerek yoktu." dedi. Herhangi bir açıklamanın olup olmayacağı yönündeki soruya Aksoy, "Milletvekillerini bekliyoruz. Onlar gelince bir açıklama yapılacak." şeklinde konuştu.

Bu arada, binaya gelen bazı DTP'liler içeri alınmadı. DTP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Yusuf Çetin de, DTP il binasına alınmadı.

08:37 - FLAŞ! Polis DTP İstanbul İl başkanlığında arama yapıyor

AA - DTP'nin Güneydoğu bölgesindeki parti binalarında aramalarla başlayan ve 'DTP içindeki PKK'ya yönelik' olduğu açıklanan operasyon kapsamında 52 DTP'li gözaltına alınmıştı.

Bugün sabah saatlerinde başlayan operasyonda da polis DTP İstanbul İl Başkanlığı'nda arama yapıyor. Beyoğlu'ndaki binanın 4 katında arama yapan polis ekipleri binanın girişini de tutuyor.

SÜRECEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber