17 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılanacak. Gül ve Ahmed daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. Gül, konuk Cumhurbaşkanı onuruna akşam yemeği verecek.

- Devlet Bakanı Egemen Bağış, ''İş Dünyasının AB Katılım Sürecine Hazırlanması'' konulu toplantıya katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da özel sağlık kuruluşları toplantısına katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 14. Dönem Çocuk Meclisi üyesi öğrencileri kabul edecek.

- Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İstanbul'da düzenlenen '2020 Türkiye'sinde enerji sektörü nasıl olmalı neler yapılmalı?' konulu konferansa katılacak.

- Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım Sivas'a gelerek havaalanın yeni terminal binasının temel atma törenine katılacak. Valilik, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret edecek olan Yıldırım, daha sonra Sivas'tan ayrılacak. Bakan Yıldırım'ın Sivas programı saat 10.30'da başlayacak.

- İzmir'de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla "Sosyal güvenlik reformunun uygulamaya yansımaları" konulu konferans yapılacak.

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Aydın'a giderek seçimi kazanan Özlem Çerçioğlu'nu tebrik edecek.

- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla DTP'ye yönelik 12 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda gözaltına alınan zanlıların polisteki sorgularının ardından bugün Adliye'ye çıkarılması bekleniyor.

- Genelkurmay Başkanlığı haftalık bilgilendirme toplantısı yapacak.

- Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 16. yılında Topkapı'daki mezarı başında törenle anılacak.

- Vefat eden eski Bingöl Milletvekili Hasan Celalettin Ezman için TBMM'nde tören düzenlenecek.

- Kazak ve Azeri aydınlardan Türkiye'ye uyarı: "Karabağ konusunda oyuna gelmeyin"

- Tariş çalışanları, İzmir'deki Tariş Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.

- Tüyap Tüm Fuarcılık AŞ Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, 18-26 Nisan tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek olan fuar ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- TRT 31. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılacak olan ülke çocukları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek.

- Sanko Holding ve Rönesans Holding tarafından yapımı gerçekleştirilen Sanko Park Alışveriş Merkezi, bugün açılıyor. Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi olan Sanko Park AVM'nin alışından önce Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak basın toplantısı düzenleyecek.

- İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından yürütülen "Türkiye ve Avrupa Arasında Kırsal Gençlik Zinciri Oluşturulması Projesi' kapsamında düzenlenen "1. Uluslararası Kırsal Gençlik Konferansı" Mersin'de yapılacak

- Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Tarih Penceresinde Güneydoğu panellerinin ikincisi 'Yerellikten Modernizme Güneydoğu'da Aşiretler" konu başlığıyla yapılacak. Prof. Dr. Ahmet Kankal'ın yöneteceği panelde Doç. Dr. Mazhar Bağlı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Salih Erpolat, Yrd. Doç. Dr Serkan Sarı ve Dr. Metin Gültekin birer sunum yapacak.

- Tıp ve Sağlık Kongresi Çukurova Üniversitesi'nde başlıyor.

- Bazı sivil toplum kuruluşları "İşçi sağlığı taşeron şirketlere emanet edilemez" yönünde Adana'da basın açıklaması yapacak.

- Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı yapılacak.

- Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) tarafından düzenlenecek olan '3. Telekom Zirvesi bugün Sakarya'da gerçekleştirilecek.

- Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Palandöken Müftülüğü Cuma namazı sonrasında Solakzade Camii bahçesinde vatandaşlara etli pilav ve gül dağıtacak.

- Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Metin Balcı AtatürK Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda "Türkiye'de bilim nereye gidiyor" konulu bir seminer verecek.

- Kamu bilgi işlem yöneticileri ve formatör öğretmenler için, 5651 sayılı 'internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve internet yoluyla işlenen suçlarla mücadele konulu toplantı düzenlenecek. Toplantıya Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ferşat Kolbakır'da katılacak.

- Türkiye Barolar Birliği'nin yeni hizmet binası açılacak.

SPOR

- Turkcell Süper Lig'de 28. haftanın ilk maçında Trabzonspor ile Gençlerbirliği karşılaşacak.

- 45. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet 6. etap olan 194 kilometrelik Fethiye-Finike etabı koşulacak.

- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray karşılaşacak.

- Beko Basketbol Ligi'nde İstanbul'da Darüşşafaka Cooper Tires ile Efes Pilsen, Konya'da Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile Fenerbahçe Ülker karşılaşacak.

- Bank Asya 1. Liginde Kayseri Erciyesspor saat 18.00'da Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek.

- Eskişehirspor, Yüksek Hızlı Trenle Ankara'ya gidecek

Eskişehirspor, Ankaragücü ile yapacağı karşılaşma için bugün Ankara'ya gidecek.

- Gaziantepsporlu Eduardo'ya göre şampiyonluk yarışında Beşiktaş bir adım önde

Eduardo, yaptığı açıklamada, şampiyonluk yarışında ilk iki takım iyi gözüktüğünü belirterek, "Beşiktaş ve Sivasspor iyi takımlar. Hem oynadıkları futbol hem camiaları çok iyi." dedi.

- Avrupa Şampiyonası'nda 3. olan Sur Belediyesi Kick Boks Takımı oyuncusu Berivan Ay, Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş tarafından ödüllendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber