'Türkiye iflas edecek' haberi asparagas çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl Nobel ödülü alan ve Keynes'ten sonra gelmiş en iyi ekonomi yorumcusu sayılan Paul Krugman basında çıkan ?Türkiye batacak' sözlerini yalanladı. Krugman'ın atıfta bulunulan konuşmasında Türkiye'nin adı bile geçmiyor.

NOBEL ödüllü ekonomi profesörü Paul Krugman, basında yer alan Türkiye'nin potansiyel iflas listesinde olduğunu söylediği yönündeki haberleri yalanladı. Çarşamba günü önce Hürriyet'in internet sitesinde yer alan haber, aynı anda diğer internet sitelerine de yansımış, söz konusu haberi internet sitelerinden alan Radikal, Sabah, Vatan, Taraf gibi gazeteler de yayınlamıştı. ntvmsnbc'de yer alan haberde Paul Krugman ?Türkiye ekonomisi konusunda böyle olumsuz bir görüş taşımadığını, Türkiye ile ilgili rakamları araştırmadığını belirtti.

TÜRKİYE HAKKINDA BİLGİM YOK

Krugman ?Türkiye'yi zaten bilmiyorum. Bazı çok genel rakamlar dışında Türkiye hakkında hiçbir bilgim yok' diye konuştu. Krugman, pazartesi günü New York'ta gazetecilere açıklamasında, Türkiye'nin gündeme hiç gelmediğini anlattı. Söz konusu toplantının tutanağı ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde de yer alırken Türkiye'ye ilişkin herhangi bir tespite rastlanmadı. Basına yansıyan, haberlerde Prenceton Üniversitesi profesörlerinden ve New York Times gazetesi yazarlarından Krugman'ın New York'ta bir basın toplantısında, İzlanda ve İrlanda'dan sonra, krizden en çok etkilenecek ülkenin Avusturya olacağını belirttiği ?İzlanda ve İrlanda'da işler kötü gidiyor. Onlara büyük ihtimalle Avusturya da eklenecek' dediği ifade edilmişti. Söz konusu ifadelere göre Krugman, iflas etme potansiyeli olan ülkeler listesinde ?Macaristan, Letonya, Arjantin, Ekvator, Filipinler, Malezya, Tayland, Kolombiya, Türkiye ve Ukrayna'yı saymıştı. ?Krizi bilen adam olarak' tanınan Krugman, New York borsasındaki çöküşü ve ABD'deki durgunluğu önceden görmüş ve dile getirmişti.

Büyük puntolarla düzeltilmeli

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Krugman haberinin son derece yanlış olduğunu belirterek ?Haberde, Krugman'ın, Türkiye'nin riskli ve iflas edebilecek ülkeler içinde olduğu yönündeki açıklamasına yer veriliyordu. Oysa, bizzat Krugman'ın kendisi bunu yalanladı. Krugman tarafından bugün yapılan düzeltmenin de basınımızda ülkemize olan bağlılığımız ve birlik beraberlik açısından bugün çıkan haberlerden daha büyük puntolarla yazılmasını bekliyorum' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber