Saylan: Başörtülü öğrenciye burs yok

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Nisan 2009 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGENEKON kapsamında evi ve genel başkanı olduğu ÇYDD'lere baskın düzenlenen Türkan Saylan, casus ve militan benzetmesi yaptıı başörtülü üniversite öğrencilerine kesinlikle burs vermeme ilkeleri bulunduğunu söyledi.

Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuşan Saylan, Ergenekon'u protesto için önümüzdeki günlerde miting düzenleyeceklerini belirttti. ?Genç kızlar başörtüsü yüzünden üniversiteye gidemiyorlar diye üzüldüğünüz olmuyor mu?' sorusuna Saylan ?Asla. O kızları militan yapıyorlar. Ben çok netim bu meselede' dedi. ?Burs verdiğiniz öğrenciler arasında başörtülü çocuklar var mı' sorusuna Türkan Saylan net cevap verdi: ?Hayır. Böyle bir ilkemiz var. O çocukların bir kısmı militan olarak kullanılıyor. Biz de böyle casus gibi aramızda onları istemiyoruz. Baştan söylüyoruz, herkesin prensipleri var.'

Teğmenleri kontrol için tanıdık kızlar devrede

ÇYDD'de yakalanan mektupta, Ata Evleri'ndeki kızlar ile askeri öğrenciler ve teğmenlerin kontrol edildiği yazıyor.

ERGENEKON soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne yapılan operasyonlarda ele geçen belgeler arasındaki bir mektup şok etkisi yarattı. Bugün gazetesinin haberine göre ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'ndeki aramalarda bilgisayarın hard diskinde çıkan Tuğamiral O.S.K adına imzalanmış mektup ?Saygıdeğer Hanım Efendim' hitabıyla başlıyor. ?Her zaman olduğu gibi çok gizli tutulmalı' uyarısının yer aldığı mektupta Hanımefendi'nin askeri okullara giriş için hazırlandığı listelere sızma olduğu anlatılıyor. Ata Evleri aracılığıyla Deniz Kuvvetleri bünyesindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin nasıl yönlendirileceği de alyrıntılarıyla anlatılıyor. Mektubun Deniz Harp Okulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Genç Teğmenler başlıklı bölümlerinde, öğrencilerin Ata Evleri'nde kalan kız öğrencilerle kontrol edildiği bilgisine de yer veriliyor. İşte kontrol için yapılacaklar:

Öğrencilerle tanıştırılan kızların, öğrencilerle olan irtibatlarını aksatmamaları

Bu öğrencilere yönelik yapılan partilerin arttırılması,

Okudukları süreçte tanıştıkları kızların teğmenlerin evlerine sıksık giderek kontrol altında tutulması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber