İşine son verilen geçici işçi belediyeyi bastı; 1 ölü, 5 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2009 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, uzun namlulu silahla belediye binasını basan İ.Ş. (40) rastgele ateş açtı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, belediyede geçici işçi olarak çalışan İ.Ş.'nin işine 29 Mart yerel seçimlerinin ardından son verildi.

Bu duruma çok kızan şahıs, dün uzun namlulu silahla belediyeyi bastı. Rast gele ateş etmeye başlayan İ.Ş.'nin silahından çıkan kurşunlar 1 kişinin ölümüne 5 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Şahıs bir süre binaya kimsenin girmesine izin vermedi. Yaralılar, arkadaşları tarafından dışarıya çıkarıldıktan sonra Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırgan, güvenlik güçlerinin iknası sonucu teslim oldu. Saldırgan İ.Ş.'nin, Birecik Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nde geçici işçi olarak çalıştığı ve daha sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne verildiği, görev değişikliğini konuşmak için daha önce de birkaç kez başkanla görüşmek için belediyeye geldiği iddia edildi.


Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde seçimlerin ardından temizlik işlerine verilen İsmail Şeren, belediye binasına silahlı saldırı düzenledi. Belediye Başkanı camdan atlayıp kaçarken, olayda bir işçi öldü

Şanlıurfa'nın Birecik Belediyesi'nde park ve bahçelerde görev yaparken yeni yönetim tarafından temizlik işlerinde görevlendirilen İsmail Şeren (33), kalaşnikof tüfekle belediyeyi bastı. Saldırıda 4'ü kurşundan, 2'si yüksekten atlama sonucu 6 kişi yaralandı. Yaralılardan Ahmet Açıkbaş (18), yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

DP'li Abdulkadir Yüksel'in başkanlığı döneminde işçi olarak Birecik Belediyesi'nde taşeron kadroda parkta çalışmaya başlayan 5 çocuk babası İsmail Şeren, yeni seçilen SP'li Başkan Faruk Pınarbaşı tarafından temizlik işlerine gönderildi. Buna kızan Şeren, dün saat 16.00 sıralarında kalaşnikof tüfekle belediye binasını bastı.

Rasgele ateş açan Şeren, Pınarbaşı'nın 2'nci kattaki makam odasına kadar da girdi. Saldırı sırasında Ahmet Açıkbaş, Nusret Kaçıran, Ali Kankaya, Mehmet Ali İncedal, Adem Şirpak ve Mehmet Özsüzemen yaralandı. Yaralılardan 4'ü kurşun, 2'si pencereden atlama sonucu yaralandı. Birecik Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan yaralılardan Açıkbaş kurtarılamadı. Teneke soba imalatı yaptığı belirtilen Ahmet Açıkbaş'ın belediyeye işyerinin su faturasını yatırmaya gittiği belirtildi. Açıkbaş'ın, su faturasını yatırdıktan sonra yeni seçilen Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'na hayırlı olsun dileğinde bulunmak için makamına gittiği anlaşıldı. Birecik Devlet Hastanesi'ne gelen Açıkbaş'ın amcası 60 yaşındaki Abdurrahman Açıkbaş da ölüm haberini alınca kalp krizi geçirdi. Abdurrahman Açıkbaş tedavi altına alındı.

Linç edilmek istendi

Binanın giriş koridorunda kalaşnikofla aralıklarla ateş açarak dehşet saçan Şeren, yaklaşık 55 dakika korku dolu anlar yaşattı. Bu sırada zaman zaman dışarıya da ateş etti. Halk galeyana gelince, güvenlik güçleri de havaya ateş açmak zorunda kaldı. Şeren, can güvenliğinin sağlanması halinde teslim olacağını bildirdi. Bunun üzerine belediye binasına panzer getirildi. Teslim olan Şeren, emniyete götürülmek için panzere bindirilirken yaklaşık 1000 kişi tarafından linç edilmek istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber