Tam kusurlu doktora mahkemeden 417 TL ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Nisan 2009 16:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

MERSİN'de, boyunu uzatmak isterken sakat kalan 41 yaşındaki Meryem Akyol'un, kendini sakat bıraktığı gerekçesiyle şikayet ettiği, Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası'nın da (YSŞ) 8'de 8 kusurlu bulduğu Dr. Ömer Sayar, 417 TL cezaya çarptırıldı. Akyol, karara itiraz etti.

2 çocuk annesi Meryem Akyol, 2001'de boyunu 10 cm. uzatmak için Dr. Ömer Sayar'a ait olan Tarsus İlçesi'ndeki Ömer Sayar Hastanesi'nde, boyunu uzatmak için ameliyat oldu. Ameliyatın ardından bir yıl aynı hastanede tedavi altında kalan Akyol'un, sağ bacağındaki yara iyileşmedi, sol bacağı da diz hizasından bükülme özelliğini kaybetti. Sakat kalıp, tekerlekli sandalyeye mahkum olan Akyol, kendini sakat bırakmakla suçladığı Dr. Ömer Sayar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tarsus 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ?Dikkatsizlik ve tedbirsizlikle yaralamaya sebebiyet vermek' suçundan açılan dava karara bağlandı. Mahkemenin de görüşünü aldığı YSŞ, doktoru 8'de 8 kusurlu buldu. Savunmasında ?Kendi kusuru nedeniyle iyileşemedi? diyen Dr. Sayar, ?Dikkatsizlik ve tedbirsizlikle yaralamaya sebebiyet' suçundan 3 ay hapis ve 141 TL para cezasına çarptırıldı. Duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurularak 2 ay 15 gün hapis ve 117 TL para cezasına indirildi, hapis cezası da günlüğü 4 TL'den olmak üzere toplam 300 TL para cezasına çevrildi.

?HAYATIM KARARDI'

Kendisini sakat bırakan doktorun toplam 417 TL para cezasıyla cezalandırılmasına tepki gösteren Akyol, itirazda bulundu. Ameliyatla hayatının karardığını vurgulayan Akyol, ?Cezayı normal karşılamıyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Hayatım karardı. Ayakkabı giyemiyorum, istediğim kıyafeti giyemiyorum, istediğim gibi yürüyemiyorum. YSŞ, 8'de 8 kusurlu bulmasına rağmen mahkeme nasıl olur da böyle bir karar verir?? dedi.

Meryem Akyol'un Dr. Ömer Sayar hakkında Tarsus 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı 100 bin TL manevi, 1000 TL maddi tazminat ve 4 bin TL tedavi giderleri olmak üzere 105 bin TL'lik tazminat davası ise sürüyor.

Dr. Ömer Sayar yine Tarsus 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde de, İngiltere'de yaşayan Zeynep ve Rahim Coşkun çiftinin omurgasındaki eğrilik nedeniyle yürüme engelli dünyaya gelen 16 yaşındaki oğulları Cihan Coşkun'un ölümüne neden olduğu iddiasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. 2005'teki bir dizi ameliyatlarda Cihan Coşkun'a yanlış kan verildiği, ortaya çıkan komplikasyonların hastane koşullarında giderilememesi sonucu öldüğü öne sürülüyor.

YSŞ kararı

YSŞ'nin 3 sayfadan oluşan kararının sonuç bölümünde, ?...dosyadaki bilgi, belge ve bulgular değerlendirildiğinde, yapılan boy uzatma ameliyatının ?İlizarov' tekniğine uygun olmadığı, filmlerin incelenmesinde, hastaya yapılan uzatmanın tedrici yapılmayıp muhtemelen akut yapılmış olduğu, sol tarafta yapılan ukut uzatmada proksimal tibilofibular eklemde fibulo osteotomisi yapılmadığı için luksasyon (çıkıntı) oluştuğu, sol dizde meydana gelen bu hareket kısıtlığının ve ortaya çıkan olumsuz sonucun hastanın fizik tedavi yapmamasından değil, tedaviye bağlı olduğu, bu nedenle Dr. Ömer Sayar'ın 8/8 kusurlu olduğuna, gelişen Osteomiyelitin ise bir komplikasyon olduğuna oybirliği ile karar verildi' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber