Hüseyin Çelik: Bütçede en büyük pay eğitime ayrılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2009 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, iktidarlarında bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını söyledi.

Çelik, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) düzenlediği ve bakanlığı tarafından desteklenen 1. Uluslararası Türkiye Eğitim Araştırmaları Kongresi'ne katıldı.

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Troya Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, 22 ülkeden 100'e yakın bilim adamı katılıyor.

Açılış konuşmasını yapan Bakan Çelik, hükümet olarak eğitime verdikleri önemden bahsetti. AK Parti iktidara gelene kadar bir numaralı bütçenin Milli Savunma Bakanlığı'na ait olduğunu hatırlatan Çelik, "Ülke nüfusumuzun yüzde 63'ü, 34 yaş altındadır. 70 küsur milyonluk Türkiye'nin 20 milyonu öğrencidir. Böyle olunca eğitimin önemi daha da artıyor. Hükümetimiz, işbaşına geldiği 2003 yılından itibaren bütçede en büyük kaynakları eğitime ayrılmaktadır." dedi. Türkiye'nin dünya genelinde eğitim durumunu gösteren sıralamadaki yükselişinin basında yer almamasını da eleştiren Çelik, "Türkiye, 2000'li yılların başında 179 ülke arasında eğitim alanında 102. sıradaydı. Şimdi ise 74.'lüğe yükseldik. Maalesef medyamız olumsuzluğa kilitlenmiş. Bunun tersi olsaydı, eğitimin yükselişiyle ilgili en az 10 tane manşet görürdünüz." şeklinde konuştu.

Toplumda eğitimle ilgili yanlış bir kanaat oluştuğuna da dikkat çeken Bakan Hüseyin Çelik, "Eğitimdeki reformlar, ertesi gün sokakta görülmez. Yol bozulduğu zaman belediye asfalt döker, tertemiz olur. Eğitim yatırımları ise insana yapıldığı için uzun vadelidir. Biz müfredatları sadece bakanlık bürokratlarıyla değil, 11 üniversitedeki en yetkili bilim adamlarımızla birlikte hazırlıyoruz." diye konuştu.

Konuşmadan sonra ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, Bakan Çelik'e plaket takdim etti. Bunun üzerine tekrar kürsüye çıkan Milli Eğitim Bakanı, şunları söyledi: "Bu kriz ortamında işleri hiç bozulmayan iş yerlerinin başında plaket yapanlar geliyor. Bakanlığımda plaket vermeyi kaldırdım. Onun yerine adıma bir fidan dikmelerini söylüyorum."

Bakan Hüseyin Çelik, daha sonra bazı açılışlara katılmak üzere Biga ilçesine gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber