Gökçek: 31 aydır ulaşıma zam yapmıyoruz

Haber Giriş : 26 Aralık 2004 01:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentte ulaşım ücretlerine yapılan zam oranlarını açıkladı. Gökçek, "31 aydır gücümüzün yettiği kadar dayandık. Bir belediye başkanı için zam haberini vermek kötü bir durum. Halkımıza yük getirdiğimiz için üzgünüm" dedi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısıyla 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren ulaşım ücretlerine uygulanacak zammı açıkladı. 31 aydan sonra ilk kez ulaşım ücretlerine zam yapıldığını belirten Gökçek, ekonomik tabloya ve esnafın baskısına daha fazla dayanamadıklarını söyledi. Otobüslere en son 1 Mayıs 2002 tarihinde zam yaptıklarını hatırlatan Gökçek, geçen süreçte 846 bin lira olan mazot fiyatının yüzde 80 artarak 1 milyon 522 bin liraya, 95 bin 550 olan elektrik fiyatının yüzde 59 artışla 151 bin 950 liraya, 52 milyon 125 bin lira olan işçi yevmiyesinin yüzde 61.53 oranında artarak 84 milyon 200 bin liraya çıktığını, bu nedenle zorunlu zam yapmaya mecbur kaldıklarını dile getirdi. Belediye otobüslerinin sübvanse edildiği belirten Gökçek, "Gücümüzün yettiği yere kadar dayandık. Bir belediye başkanı için en kötüsü bir zam haberi vermek. Halkımıza yük getirdiğimiz için üzgünüm. Bu konuda vatandaşlarımızın bizi mazur görmesini istiyorum" diye konuştu.

Buna göre başkentte belediye, halk ve yeşil otobüslerdeki yeni ulaşım ücretleri; tam bilet 1 milyon 200 bin lira, öğrenci bileti 800 bin lira, 20'lik ve 30'lik kartlar kontörü 1 milyon lira olarak belirlendi. Gökçek, yaşlıların yeni yıldan itibaren ayda 2.5 milyon lira ödeyerek ücretsiz taşımadan yararlanacağını söyledi. Otobüs İdaresi'nin zarar ettiğini belirten Gökçek, ilerideki süreçte özeleştirmeye gitmeyi düşündüğü söyledi.

Bir gazetecinin İzmir Büyükşehir Belediye'sinin türbanlı öğrencilere indirim kartı vermediğini hatırlatması üzerine Gökçek, "Böyle bir uygulama saçma. Ankara'da böyle bir uygulama olması söz konu değil. Bir taraftan AB'ye gireceğiz, diğer taraftan hala insanların inançlarına göre ayrı yapacağız. Bu olmaz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'a yeni futbolcular transfer edeceklerinin müjdesini veren Gökçek, İstanbulsporlu Oğuz ve Musa ile prensipte anlaştıklarını söyledi. "4 sene sonra şampiyonluğa oynayan takımı kurmak için Ankaralılar'a söz verdim" diyen Gökçek sözünde duracağını söyledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber