Adana'da yağış nedeniyle vatandaşlar cami ve okula yerleştirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, özellikle son iki günde etkili olan yağış nedeniyle dün gece çadırlarını su bastığı için cami ve okula yerleştirilen yaklaşık 500 tarım işçisine Kızılay tarafından yardım dağıtıldı.

Adana Valisi İlhan Atış, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Çukurova'ya gelen ve merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar ve Abdioğlu mahallelerinde çadır kuran, yağışlar sonucu mağdur olan tarım işçilerini ziyaret etti.

Vali Atış, dün gece, Jandarma, Adana Büyükşehir Belediyesi ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerince ilk olarak yakınlardaki bir fırına, daha sonra da okul ve camiye yerleştirilen tarım işçilerini Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ile ziyaret ederek, alınan önlemleri yerinde inceledi.

Atış, fırının yetersiz kalması üzerine Yakapınar'daki Selahattin Afşar Lisesinin bahçesindeki çok amaçlı salon ile Camili köyündeki Adana Çimento Sanayi Fabrikası Camisi'ne yerleştirilen yaklaşık 500 kişi için tüm önlemlerin alındığını ifade etti.

Mağdurlara battaniye ve gıda maddesi dağıtan Türk Kızılayının yardımlarının sürdüğünü, tarım işçileri için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirten Vali Atış, hasar tespit çalışmalarının da başladığını bildirdi.

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ise tarım işçilerini çalıştıran toprak sahipleriyle görüşme yaptıklarını, mağdur olanların zararlarının giderileceğini söyledi.

Yağmur suları nedeniyle çadır ve içindeki eşyanın kullanılmaz hale geldiği bildirildi.

Bu arada, çiftçi Mehmet Aydoğdu, Yakapınar beldesinde yaklaşık 200 dönüm arazide soğan, patates ve yerfıstığı ekildiğini, tarım işçisi çadırlarının yanı sıra ürünlerinin de büyük ölçüde zarar gördüğünü anlattı.

Tarım işçilerinden Ferman Bardakçı ise tüm aile bireylerini de yanına alarak Şanlıurfa'dan Adana'ya geldiklerini belirterek, ''ekmek parası kazanalım derken eşyamızdan da olduk. Aniden bastıran yağmur nedeniyle büyük tehlike atlattık'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber