Emniyetten 'sözde uzman görüşleri'ne tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yazılı bir açıklamayla bir gazetede yer alan haber ve terör olayları-polisin operasyonlarına ilişkin "uzman görüşü" olarak verilen değerlendirmelere tepki gösterdi. Bazı eski emniyet çalışanlarının görüşlerinin haberde kullanılarak polisin olumsuz etkilendiği belirtilerek, haberde adı geçen eski emniyet çalışanının operasyonel şubelerde görev almadığı gibi özel bir kurs ya da eğitim almadığı da ifade edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 3 Mayıs 2009 tarihinde bir gazetede "bir operasyonun ardından" başlıklı haberde Feramuz Erdin isimli kişinin emekli emniyet müdürü olarak tanıtıldığı ve Bostancı'daki operasyona ilişkin görüşlerinin aktarıldığı belirtildi. Haberde verilen görüşleri "yalan,tamamen gerçeği yansıtmayan, sözde uzman görüşü" olarak niteleyen emniyet yetkilileri, adı geçen kişinin emniyet amiri rütbesinde iken istifa ederek teşkilattan ayrıldığı belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde de yer alan açıklamada "1992-2007 tarihleri arasında teşkilatımızda çalıştıktan sonra 2007 yılında istifa ederek Emniyet Amiri rütbesinde iken ayrılan ve operasyon hakkında ayrıntılı analiz ve değerlendirmelerde bulunan bu kişi, teşkilatımızda çalıştığı süre içerisinde benzer operasyonların yapılabileceği hiçbir birimde çalışmadığı gibi terör operasyonları ile ilgili de herhangi bir özel kurs veya eğitim de almamıştır" ifadelerine yer verildi.

Operasyonda ele geçirilen malzemelerin, operasyonun ne denli önemli olduğunu ortaya koyduğunu anlatan açıklamada ayrıca, "Yeterli bilgi birikimi olmayan bu ve benzeri kişilerin uzman sıfatıyla yorum ve değerlendirmelerde bulunmaları, canları pahasına terör örgütleri ile mücadele eden personelimizin motivasyonunu olumsuz yönde etkileyebilmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber