TUSAŞ'ta 25 yaş coşkusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2009 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türkiye'de uçak, helikopter, insansız hava araçları (İHA) ve uydu gibi hava-uzay platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, imalatı, entegrasyonu, modernizasyonu ve satış sonrası hizmetleri alanlarında teknoloji merkezi konumundaki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) gelecek hafta cuma günü 25 yaşına giriyor.

Faaliyetlerini Ankara'da Akıncı bölgesinde yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alandan oluşan yüksek teknoloji ürünü makine ve teçhizatla donatılmış modern tesislerinde yürüten TUSAŞ'ta, 1,200'ü mühendis olmak üzere toplam 3,000 kaliteli ve deneyimli personel çalışıyor.

Ayrıca, savunma-havacılık kabiliyet tabanını geliştirmek, üniversite ve belirli alanlara odaklanmış küçük-orta ölçekli teknolojik şirketler ile ortak sinerji yaratmak üzere mühendislik esaslı faaliyetlerin önemli bölümü ODTÜ-Teknopark alanında yürütülüyor.

Küresel ölçekli tasarım ve geliştirme programlarında yer alan TUSAŞ, havacılık sektöründe lider konumundaki uluslararası kuruluşlar ile yapısal aksamların tasarım ve üretiminde birlikte çalışıyor. Sabit ve döner kanatlı askeri-ticari uçak ve uçak aksamları üretimindeki deneyimiyle TUSAŞ, Aermacchi, AgustaWestland, Airbus, Boeing, EADS CASA, Eurocopter, Lockheed Martin, Northrop Grumman, MDHI, Sikorsky ve diğer uluslararası şirketlerin tedarik zincirinde ayrıcalıklı ortak konumunda bulunuyor.

Çalışmalarını Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hava-uzay ihtiyaçlarını, özgün ve egemen sistemlerle karşılayacak kabiliyet ve ürünleri geliştirme ekseninde yürüten TUSAŞ, modern ve eksiksiz bir tesis kurarak üretim faaliyetlerine başlamış ve yüksek teknoloji ürünü F-16 savaşan şahinler, CN-235 Hafif Nakliye/Deniz Karakol/Gözetleme Uçakları, SF-260D Eğitim Uçakları, Cougar AS-532 Arama Kurtarma (SAR), Silahlı Arama Kurtarma (CSAR) ve genel maksat helikopterlerinin ortak üretimini başarıyla yerine getirdi.

TUSAŞ, sabit ve döner kanatlı hava platformları, insansız hava araçları ve uydu alanlarında tasarım, üretim, modernizasyon, modifikasyon ve sistem entegrasyonu yapabilecek teknolojilere sahip olma yönünde önemli mesafe sağladı.

ATAK Taarruz/Taktik Keşif Helikopteri Programı'nın ana yüklenicisi TUSAŞ, T-129 ATAK Helikopteri'nin kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda özgünleştirilmesi, üretilmesi ve entegre lojistik desteğinin sağlanması faaliyetlerini yapmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber