Üniversire, ödediği tazminatı rücu ile alamaya çalışıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Mayıs 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alemdaroğlu'na, 'Üniversiteyi 2,5 milyon TL zarara uğrattı' iddiası

Ergenekon davası sanıklarından Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü iken 'usulsüz harcama yapma ve akademisyenleri keyfî uygulamalara tabi tutmakla' suçlanıyor.

Alemdaroğlu'nun uygulamaları yüzünden tazminat davası açan birçok isim üniversiteyi mahkûm ettirdi. Rektörlük bu yüzden milyonlarca lira tazminat ödemek zorunda kaldı. Eski rektör Mesut Parlak'ın 2005'te yılında bu paraların Alemdaroğlu'ndan tahsil edilmesi için dava açtığı ortaya çıktı. Halen devam eden davalarda, üniversiteye ödetilen yaklaşık 2 milyon 670 bin liranın Alemdaroğlu'ndan tahsil edilmesi isteniyor.

Kemal Alemdaroğlu'na açılan bu 'rücuen tahsil' davalarının ilki İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülüyor. Bu davada Alemdaroğlu'ndan 2 milyon 581 bin 460 liranın tahsili isteniyor. Sebebi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bazı birimlerinin modernizasyonu sırasında yaşandığı iddia edilen usulsüzlükler. Fakültenin bazı birimleri için ihtiyaç duyulan tıbbî cihazların yurtdışından satın alınmasında Hazine garantörlüğünde krediler kullanılmış. Bu krediler döner sermaye işletmesi gelirlerinden ödenmiş. Fakat ödemeler zamanında yapılmayınca 2 milyon 581 bin 460 liralık gecikme faizi uygulanmış. Rektörlük gereksiz yere ödendiği iddia edilen bu gecikme faizinden Alemdaroğlu'nu sorumlu tutuyor ve ondan tahsil edilmesini istiyor.

Bir diğer dava ise İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam ediyor. Burada istenen miktar da 71 bin 993 lira. Üçüncü dava ise İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülüyor. Bu davada da Alemdaroğlu'ndan 16 bin 30 lira talep ediliyor. Yine bazı davaların yargılama giderleri faizleriyle birlikte eski rektörden isteniyor. Kemal Alemdaroğlu ise "Benden sonraki yönetim geçmişe dönük bazı dosyaları açmış. Birtakım yanlış işlere girmiş. Söyleyeceğim bu kadar." demekle yetiniyor.

AHMET DÖNMEZ İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber