Eğitim-Bir-Sen: Öğretmenler klozetlere tepkili

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mayıs 2009 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Ali Yalçın, bazı okullarda bütün öğretmen WC'lerinin alafranga olmasını öğretmenlerin eleştirdiğini söyledi. Öğretmenler, sendikayı arayarak; ?bir iki tane alafranga WC olması doğal karşılanabilir. Çünkü engelli veya hasta olanlar için lazım. Fakat bütün öğretmen WC'lerinin alafranga olmasını anlayamıyoruz? demektedirler. Öğretmenler konuya dikkat çekilmesini istiyorlar dedi.

Okullarda yeterli miktarda yardımcı hizmetli personel bulunmamaktadır. Okul Aile Birlikleri gelirleri ile okullarda hizmet satın alınarak temizlik konusuna çözüm bulunmaya çalışan okul idareleri, öğretmenlerin daha fazla hijyen gerektiren klozetler konusunda tepkilerine çaresiz kalmaktadır. Diyen Şube Başkanı Ali Yalçın; ?öğretmenlerin bazen öğrenci WC'lerini kullanmak zorunda kaldıklarını bunun öğrenciler arasında gülüşmelere neden olduğunu söyledi. Bazı okullarda öğrenci WC'leri de alafranga yapılmış durumda. Öğrenci WC'leri alafranga olan bazı okullarda ise öğretmenlerin civardaki en yakın cami tuvaletlerini tercih ettiğini? söyledi.

Sendika Şube Başkanı Yalçın; ?okulların projelendirmesinde yetki sahibi olanların niyetlerini anlamakta güçlük çekiyorum. Özellikle erkek WC'lerinde klozetler pisuvar gibi kullanılmaktadır. Alaturka WC bulunmayan okullarda ise bazı alafrangaların alaturka WC şekline dönüştürülmesine müsaade edilmelidir. Klozetlerin temizliği konusunda emin olmayan öğretmenler zor durumlar yaşamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı bu tepkiyi dikkate almalı ve yeni projelerde bu hususu göz önünde bulundurmalıdır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber