Bankadaki rehine krizi sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2009 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
17:18 - Kuşadası'nda rehine krizi sona erdi

Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek içeridekileri rehin alan silahlı kişinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek içeridekileri rehin alan silahlı kişinin, polisin operasyonuyla etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Rehineleri kurtarmak için çalışma yürüten polis ekipleri banka şubesine operasyon düzenledi. Yaklaşık 6.5 saattir içeride bulunanları rehin tutan silahlı kişi polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Silahlı kişi gözaltına alınırken, sağlık ekipleri de bankaya girdi. Kuşadası sahil kenarında bulunan banka şubesine silahlı kişilerin girdiği yönündeki bilgi üzerine polis ekipleri olay yerine geldi.

15:56 - Banka eylemcisi 2 rehineyi daha serbest bıraktı

(CİHAN)- Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki banka eylemi yaklaşık 6 saattir devam ediyor.

Bankaya saat 15.15 civarında çelik yelekli bir polis girdi. Bankadan ise eli bağlı iki kişi daha dışarıya çıktı. Bankadan eli bağlı olarak dışarı çıkanların sayısı 4'e yükseldi. İlk önce serbest bırakılan Neriman Çoban ve Ayla Yereyakın isimli rehineler hastanede tedavi edildikten sonra ifadelerine başvurulmak üzere Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İzmir'den Kuşadası'na girişte ana cadde üzerinde yer alan bankanın 300 metrelik çevresi güvenlik şeridine alındı. 5-6 katlı apartmanın zemin katında yer alan bankanın etrafındaki işyerleri ile apartmanlar boşaltıldı. Önünden geçen ana cadde trafiğe kapatıldı, araçlar alternatif yollara yönlendirildi.

Vatandaşlar merak ettikleri için olay yerine geldiklerini söylüyor. Çok sayıda ambulans da olay yerinde bekletiliyor.

15:02 - Polis memuru banka şubesine girdi

Kuşadası'nda banka şubesindeki personeli rehin alan silahlı kişiyle iletişim kuran bir polis memuru bankaya girdi.

Banka şubesindeki rehineleri kurtarmak için çalışmalar sürerken, 3 polis bankanın önüne gelerek içeride bulunanlarla irtibata geçti. Ellerinde beyaz kağıt bulunan polisler silahsız olduklarını gösterirken, bir polisin cep telefonuyla görüşmesi yaptığı dikkati çekti.

3 polisten ikisi geri çekilirken, telefon görüşmesini yapan ve çelik yelek giydiği gözlenen polis memuru banka şubesine girdi.

Bu arada, emniyet yetkilileri, basın mensuplarının bulundukları yerden daha geriye çekilmesini, görüşme halinde oldukları silahlı kişinin basın mensuplarını istemediğini söyledi.

Diğer yandan serbest bırakılan rehinelerin, silahlı saldırganın bir kişi olduğunu söylediği öğrenildi.

Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, biri tabancalı, diğeri tüfekli 2 soyguncu olduğunu kaydetmişti.

13:38 - Kuşadası'ndaki bankada 11 personel rehin

- Kuşadası'ndaki banka şubesine giren kar maskeli ve silahlı 2 saldırganın rehin tuttuğu personelin 11 kişi olduğu bildirildi.

Bankada bulunan iki kadın müşteriyi serbest bırakan saldırganlar, halen bankada tamamı personel 11 kişiyi rehin tutuyor.

Serbest bırakılan ve Kuşadası Devlet Hastanesi'ne götürülen iki kadının hastanede gözlem altında ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

13:21 - Kuşadası'ndaki soygun girişiminde 12 rehin

- Kuşadası'ndaki banka şubesine giren kar maskeli ve silahlı 2 saldırganın içeride bulunan 12 kişiyi yere yatırdığı, saldırganlarla irtibat kurma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Bankaya giren silahlı 2 kişi, kendileriyle irtibat kurmak isteyen polisin çağrılarına yanıt vermiyor.

Yetkililer, rehin alındıktan sonra serbest bırakılan ve Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 kişiye gerekli müdahalenin yapıldığını kaydetti. Serbest bırakılan 2 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Saldırganların herhangi bir örgütle bağlantısının bulunup bulunmadığı henüz kesinlik kazanmadı.

11.33: Saldırgan tamamen bankanın içinde saklanır durumda. Ne rehin alınan güvenlik görevlisi, ne de saldırgan görülüyor.

11.25: Bankanın içinden 6 el silah sesi duyuldu. Maskeli soyguncu, havaya bir ateş edip, başına silah dayadığı güvenlik görevlisini rehin aldı. Bankada görevli personelin de dışarı çıkmasına izin vermeyen soyguncu, isteklerinin yerine getirilememesi halinde güvenlik görevlisini öldürme tehditinde bulundu. Polis, banka çevresinde güvenlik önlemi aldı.

- Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek, içeride bulunanları rehin alan silahlı kişilerin elleri bağlı şekilde serbest bıraktığı kadın ambulansla hastaneye sevk edildi.

Olay yerinde bulunan Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, megafonla anons yaparak içeride bulunan kişilere cep telefonu numarası verdi ve görüşmek istediğini belirtti. Söz konusu kişiler bu çağrıya cevap vermezken, içeriden zaman zaman silah sesleri geliyor.

Elleri bağlı şekilde serbest bırakılan kadının içeride rahatsızlandığı belirtildi. Kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, "Kişilerin biri tüfekli diğeri tabancalı iki kişi oldukları görülüyor. Diyalog kurmak için çalışılıyor" dedi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de olay yerinde bulunuyor. Aydın'dan polis özel harekat timleri de olay yerine geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber