Balıkesir'de sahte evrak operasyonu: 11 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2009 17:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Balıkesir'de düzenlenen operasyonda, "resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" yaptığı belirtilen biri kadın 11 kişi yakalandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin 6 aydır sürdürdüğü çalışmalarda, il merkezinde ikamet eden Z.Ö. isimli şahsın liderliğinde oluşturulan suç örgütünün, il merkezi, ilçeler ve diğer illerdeki bağlantılarıyla birlikte sahte belge tanzim ettikleri, bu belgelere müşteri temin ederek haksız kazanç elde ettikleri, sahte çek, sahte para işi yaptıkları tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın koordinesinde düzenlenen "M1" kod adlı eşzamanlı operasyonlarda Z.Ö., Z.K., K.Ö., M.A., M.A.K., F.S., S.F., A.A., S.B., F.G. ve M.Y. gözaltına alındı.

Zanlıların ikametleri, işyerleri, araçları ve üzerlerinde yapılan aramalarda 27 adet sahte fenni muayenesi yapılmış motorlu araç tescil belgesi, 22 adet sahte fenni muayene işleminde kullanılan araç muayene pulu , 1 adet Akbank Konya Şubesi'ne ait sahte boş çek yaprağı, 1 adet sahte fatura, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet PVC kaplama makinesi, 2 adet sahte belge basmada kullanılan çok amaçlı renkli yazıcı, 1 adet sahte belge tanziminde kullanılan kağıt kesme makinesi, çok sayıda sahte belge basmaya yarayan serigrafi kalıpları ve baskı malzemesi, 5 adet sahtecilik işlemlerinde kullanılan bilgisayar kasası ele geçirildi.

Zanlılardan 10'u emniyetteki sorgulamalarının ardından, "suç işlemek için örgüt kurmak, resmi belge sahteciliği ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından adli makamlara sevk edilirken, biri serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber