Doktora domuz bağıyla gasp

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy ilçesinde ortak olduğu özel bir hastanede üroloji uzmanı olarak görev yapan bir doktor, 2 kişi tarafından kaçırıldıktan sonra, domuz bağı ile bağlanıp gasp edildi. Zanlılardan birinin hastanede bir süre ambulans şoförü olarak çalıştığı öğrenilirken, kısa sürede yakalanan gaspçılar tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Çerkezköy'de ortağı olduğu özel bir hastanede Üroloji Uzmanı olarak görev yapan İ.K., işten çıktıktan sonra hastanenin karşısında bulunan otoparka gitti. Aracına binmek istediği sırada başına silah dayayan kar maskeli M.Ü. ve Ö.B., doktor İ.K'yi kendi arabası ile kaçırdı. Arabada ağzını bantlayıp, başına poşet geçirdikleri doktoru, Velimeşe'de ormanlık bir alana götüren gaspçılar, burada domuz bağı ile bağladıkları İ.K.'nin cebindeki 400 TL ile araçta bulunan 300 Euro ve 3 bankaya ait kredi kartlarını gasp etti. Gaspçılar, banka kartlarının şifrelerini öğrenmek içinde başına silah dayadıkları doktoru ölümle tehdit etti. Şifrelerin yanlış çıkması halinde geri dönüp kendisini öldüreceklerini belirten M.Ü. ve Ö.B. cep telefonunu da gasp ettikleri doktoru, elleri kelepçeli, ayakları bağlı ve ağzı bantlı bir şekilde ormanlık alanda bıraktıktan sonra, doktora ait araçla ormanlık alandan ayrıldı. Uzun süren uğraşların sonunda ayaklarını çözüp, yüzündeki poşeti çıkardıktan sonra elleri

kelepçeli halde kaçarak, ormanlık alanda bulunan bir çiftlik evine sığındı. Çiftlik sahipleri tarafından içeri alınan İ.K., Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedi. İhbarın ardından harekete geçen asayiş ekipleri, Çerkezköy-Çorlu ve Silivri üçgeninde kapsamlı bir araştırma başlattı.

İ.K'ye ait arabayı Çerkezköy şehir merkezinde bulunan Sümbül Sokak, üzerinde park halinde bulan polis, eşkali belirlenen gaspçıların peşine düştü. Eşkale uyan şahısların bir araç kiralama şirketinden araç kiraladığını belirleyen polis, aracın Çorlu'da olduğunu tespit etti. Çerkezköy'e giriş yaptıktan sonra polise fark edip kaçmaya çalışan M.Ü., polis tarafından kıskıvrak yakalandı. M.Ü'nin gasp olayını Ö.B. isimli şahıs ile birlikte gerçekleştirdiğini itiraf etmesinin ardından zanlı Çorlu'da yakalandı.

Çerkezköy'e getirilen Ö.B'nin, gasp planını M.Ü'nün hazırladığını söylediği öğrenildi. Gaspçılardan M.Ü'nün ise kaçırdıkları doktorun ortağı olduğu hastanede bir yıl önce ambulans şoförlüğü yaptığı ortaya çıktı.

Öte yandan, gasp ettikleri doktoru ormanda bırakıp kaçan zanlıların bir bankadan 2 bin TL, diğer iki ATM'den ise 600'er TL para çektiği tespit edildi. Gaspçılar tarafından darp edilen İ.K'nin ise tedavisi sürüyor. Çerkezköy Adliyesi'ne sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Silivri L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber