Levent Ersöz, internet sitelerindeki anketlere bile müdahale etmiş

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Mayıs 2009 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasının ikinci iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan belgelere göre jandarma, Şener Eruygur'un komutanlık yaptığı dönemde internet anketlerine bile müdahale etmiş. Dava kapsamında tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'de çıkan görüşme kayıtlarına göre, internet anketlerindeki sonuçlar üzerinde oynanmış.

244 No'lu klasörde 2003 yılında dönemin Jandarma İstihbarat Dairesi Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz ile Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner arasında gerçekleşen görüşmenin dökümü yer alıyor.

Söz konusu görüşmede Ersöz, 'gazeteoku.net' adlı internet sitesini şikâyet ediyor. Sitenin 'Askerliğin kısaltılmasını istiyor musunuz?' şeklinde anketler düzenlediğini belirten Ersöz, "Burada Silahlı Kuvvetler'i ciddi anlamda rencideye açık birtakım hususlar mevcut." diyor. Emekli Tuğgeneral Ersöz, "Sizce hangisi insan haklarına daha saygılı?" anketini de şikâyet ederek, bu ankette 'polisin yüzde 83, jandarmanın yüzde 17' oy aldığını belirtiyor. Daha sonra siteye müdahale ediliyor ve bu oran yüzde 50-yüzde 50 olarak dengeleniyor. Ancak kısa süre sonra oranlar polis yüzde 20, jandarma yüzde 80 olarak ayarlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber