Termal kamerasız sınır kapısı kalmıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, halen termal kamera olmayan Adana, Kayseri, Trabzon, Nevşehir Kapadokya, Samsun Havaalanları ile Edirne Kapıkule, Cilvegözü, Dereköy, Gürbulak, Sarp, Dilucu ve Habur sınır kapılarına termal kamera yerleştirileceğini açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 2'si sabit, 2'si taşınabilir 4 tane termal kamera olduğu bildirildi.

İstanbul Sabiha Gökçen, İstanbul Karaköy Limanı'nda birer; Antalya Havaalanında 3; İzmir Havaalanı ve Limanında birer; Kuşadası Limanı'nda 1; Dalaman, Bodrum ve Ankara Esenboğa'ya 1'er kamera olduğu belirtildi.

İstanbul Karaköy Limanı'na ve Antalya Havaalanına birer taşınabilir kamera yerleştirileceği duyuruldu. Gümrükler, Limanlar ve Havaalanlarında konuyla ilgili hassasiyetin en üst düzeyde sürdürüldüğü vurgulandı. Ancak açıklamada aralarında Trabzon, Adana Kapadokya gibi uluslar arası uçuşlara açık alanlar ile sınır kapılarına şimdiye kadar neden termal kamera yerleştirilmediği sorusuna yanıt

Aysel ALP YAZIYOR

verilmedi.

Gerektiğinde kullanılmak üzere 4 termal kameranın opsiyonel olarak hazır bekletildiği ve 5 termal kamera siparişi verildiği bildirildi.

İşte halen kamera olan Havalanı ve Limanlar: İstanbul Atatürk Havaalanı (sabit ve taşınabilir olmak üzere 2+2); Sabiha Gökçen (1+1); İstanbul Karaköy Limanı (1 sabit var; 1 taşınabilir gelecek); Antalya Havaalanı (3 sabit var; 1 taşınabilir gelecek); İzmir Havaalanı, İzmir Limanı, Kuşadası Limanı, Dalaman Havaalanı, Bodrum Milas Havaalanı, Ankara Esenboğa (1'er tane sabit);

Nerelere takılacak?

Adana, Kayseri, Trabzon, Nevşehir ve Samsun Havaalanlarına birer tane; Edirne Kapıkule, Cilvegözü, Dereköy, Gürbulak, Sarp, Dilucu ve Habur'a birer tane takılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber