Çiçek: Eksik belgelerle dava açılma dönemi sona ermiştir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Eksik belgelerle dava açılması süreci uzatır. Hatta mahkemenin iddianameyi kabul etmemesine yol açabilir.'' dedi.

Ankara'da bir programa katılan Başbakan Yardımcısı Çiçek, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dün ''Deniz Feneri e.V'' dosyasına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

''Anladığım kadarıyla bu dosyada bazı eksiklikler var. Tamamlandıktan sonra açmayı gerektirirse (dava) açılacaktır. Ben davanın içeriğini bilmediğim için fazla bir şey diyemem'' diyen Çiçek, ''Şu kadarını söyleyebilirim bizim CMUK'da yaptığımız son düzenlemelerde, eksik belgelerle dava açılmış olması Türkiye'de yargılama sürecini olabildiğince uzattığı için herhangi bir eksikliğin olmaması lazım. Eksiklikler giderildikten sonra mahkemeye dava açılmalı. Eksik belgelerle dava açayım sonra geri kalan kısmını mahkeme toplasın mantığı 2005'ten öncesine ait bir mantıktır. O nedenle soruşturmanın olabildiğince eksiksiz yapılması gerekir. Eksik belgelerle dava açılırsa mahkeme bu iddianameyi kabul etmeyebilir. O zaman tekrar başa dönülür?.Süreç uzar... Anladığım kadarıyla bu dosyada da bazı eksiklikler var. Tamamlandıktan sonra açmayı gerektirirse dava açılacaktır. Ben davanın içerisini bilmediğim için bir şey diyemem.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber