Zimmetçi bankacı ve eşine 12'şer yıl istendi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2009 13:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANTALYA'da çalıştığı bankanın 1 milyon 357 bin dolarını alarak eşiyle birlikte kaçtıktan 8 gün sonra İzmir'de polise teslim olan bankacı 35 yaşındaki Feyzan E. ile eşi 37 yaşındaki Serhat E. için 12'şer yıl hapis cezası istendi.

Bir bankada müşteri ilişkileri yöneticiliği yapan Feyzan E., 11 Kasım 2008 tarihinde ABD'de yaşayan bir müşterinin bankaya gelmesi ardından rahatsızlandığını öne sürerek işyerinden ayrıldı. Yakınları, 4 gün boyunca kendisinden haber alamadıkları bankacı Feyzan E. ve eşi için polise kayıp başvurusunda bulundu.

Antalya polisi kapsamlı soruşturma başlatırken, Feyzan E.'nin çalıştığı bankada inceleme yapıldı. İnceleme ardından Feyzan E.'nin işlem yaptığı hesapların birinden 1 milyon 357 bin doların çekilerek zimmete geçirildiği, bu hesabın ABD'de yaşayan Türk müşteri M.T.'ye ait olduğu belirlendi. Parasını çekmek için 11 Kasım günü bankaya gelen M.T.'yi gören Feyzan E.'nin bu nedenle rahatsızlanmış gibi davranarak şubeden ayrıldığı ortaya çıktı. Bankacı ve birlikte kaçtığı eşi Serhat E.'nin yakalanması için kapsamlı soruşturma başlatan Antalya polisi, çift ile 19 Kasım günü temas kurdu. Avukatları Fatih Ardıç aracılığıyla Feyzan E.'ye ulaşan polis, çiften teslim olmalarını istedi. Paranın tamamını harcadığını söyleyen çift İzmir'de polise teslim oldu. Çift, Antalya'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Savcılık, bankacı kadın ve eşiyle ilgili soruşturmasını tamamladı ve iddianame hazırlandı. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, bankacı Feyzan E. ile eşi Serhat E. hakkında, ?Nitelikli dolandırıcılık' ve ?para aklama' suçlamalarından toplam 12'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamade, 8 yıl aşk yaşadıkları ve yakalanmadan 3 ay önce evlendikleri belirlenen çiftin zimmetine geçirdikleri paradan 4 milyon 180 bin TL ile lüks Mercedes aldığı, plaj ve restoran işletmesi işine girdiği, ayrıca bir döviz bürosuna ortak olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Çift, önümüzdeki günlerde Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber