Antalya ?üniversiteler kenti' oluyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahir VARLI/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA Defterdarı Hidayet Mat, son 2 yıl içinde özel üniversite yatırımları için Hazine'ye 7 arazi tahsis başvurusu olduğunu açıkladı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Çetin Osman Budak ise Antalya'nın önümüzdeki dönemde, üniversite yatırımlarında KKTC'ye alternatif olabilecek potansiyeli yakaladığını söyledi.

Türkiye'de nüfusuna göre en fazla göç alan ili Antalya'da son 2 yılda 7 girişimci grubun üniversite yapmak üzere Hazine'den arazi istediğini belirten Defterdar Hidayet Mat, Serik İlçesi Kadriye Beldesi'nde 107, merkeze bağlı Çıplaklı Beldesi'nde 342, Yeşilbayır Beldesi'nde biri 110 diğeri 300 dönüm arazi belirlediklerini söyledi. Hidayet Mat, 49 yıllığına ?irtifak hakkı' tesis edilen bu araziler için Antalya Eğitim Kurumları Vakfı, Gaye Vakfı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Anadolu Hastanesi Grubu, Bahçeşehir Eğitim Kurumları, Atılım Üniversitesi ile Antalya Eğitim Vakfı'nın talepte bulunduğunu aktardı.

Bu talebin önümüzdeki dönemde çok daha fazla artacağını aktaran ATSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Çetin Osman Budak ise, Antalya'nın marka kent olma amacı taşıdığını söyledi. Budak, yüksek eğitim kalitesi ile uluslararası kulvarda denkliği bulunan üniversitelerin kente gelmesi gerektiğini dile getirdi. Sağlık turizminin hızla yaygınlaştığı kentte tıp fakültesi ve diş hekimliği gibi bölümlerin de ciddi önem kazanacağını aktaran Çetin Osman Budak, şöyle konuştu:

?Avrupa ile Türkiye arasındaki sigorta anlaşmalarının kapsamı her geçen gün artıyor. Turizmle ilgili bilimler dışında teknik ve tıp da Antalya'nın ihtiyaç duyduğu istihdamı doyurmak için gerekli alanlar olacak. Biz çok fazla üniversite değil, prestiji yüksek imaj üniversite yatırımlarını arzulayıp destekliyoruz. Çocuklarımız nasıl İngiltere'ye, Kanada'ya gidip eğitim alıyorsa, oralardaki gençler de Antalya'yı tercih edebilmeli. Denkliği olan güçlü üniversiteler Antalya markasını doldurabilir. Önümüzdeki 5 yıl içinde kentte 4 özel üniversite olacak. Şu an özel üniversitelerin şehir dışında fakülte açmaları üzerinde tartışılıyor. Beklenen düzenleme hayata geçerse içinde bulunduğumuz 10 yılda kentteki üniversite yatırımları çok fazla artacak. Çünkü hem iklimi hem aktivite çeşitliliği açısından gençler için en fazla tercih edilebilecek bölgenin Antalya olduğu çok açık. Bunu yatırımcılar da görüyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber