İlköğretim müfetişleri başkanlıkları yönetmeliğinde neler değişti?

13/8/1999 tarihli ve 23785 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliğinde, 24.04.2009 tarihi itibariyle değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişikliğe göre teftiş bölge ve gruplarının oluşturulmasında valilik onayı kaldırılmıştır. Ayrıca, inceleme ve soruşturma ile ilgili görev alanına Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri eklenmiştir. Yapılan değişikliklere ilişkin tespitler için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARIŞMA SINAV KOMİSYONU ÜYELİĞİ

Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişiklikle;

Yarışma sınav komisyon üyeliklerinden Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünden birer genel müdür yardımcısı, hukuk müşaviri çıkarılmıştır.

TEFTİŞ BÖLGE VE GRUP OLUŞTURULMASI

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğinin 32 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yapılan değişiklikle;

Teftiş bölge ve gruplarının oluşturulmasında valilik onayı kaldırılmış İl Milli Eğitim Müdürünün onayı getirilmiştir.

GRUP BAŞKANININ GÖREVLENDİRİLMESİ

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinde yapılan değişiklikle;

Grup başkanı daha önce kendi aralarından 2 kişiyi başkana sunarken şimdi başkanın önerisi ve İl Milli Eğitim müdürünün onayı ile görevlendirilecektir.

İNCELEME VE SORUŞTURMALAR

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 42 nci maddesinde yapılan değişiklikle;

İnceleme ve soruşturma ile ilgili Görev alanına Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri eklendi. İlköğretim düzeyindeki yetiştirme kursları, Rehberlik ve araştırma merkezleri ve akşam sanat okulu müdürlükleri, Öğretmen evi ve akşam sanat okulları, öğretmen evi lokalleri ile sosyal tesisleri, Spor ve izcilik merkezleri, Gençlik ve izcilik eğitim tesisleri,kapsam içerisinde iken kapsamdan çıkarıldı. Ortaöğretim kurumlarında alan yeterliğinin tespitine ilişkin olanlar hariç, inceleme, araştırma ve soruşturma işlemleri eklendi.

HİZMET BÖLGELERİNDEKİ ÇALIŞMA SÜRELERİ

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 52 nci maddesinde yapılan değişiklikle;

Bu maddede yapılan değişiklikle daha önce çok büyük karışıklıklara yol açan hizmet bölgelerindeki çalışma süreleri ve özellikle daha önce yapmış olduğu fazla görevlerin hangi bölge hizmetinden sayılacağı hükme bağlanmıştır.

Şöyle ki; ?Bir hizmet bölgesinde çalışılan sürenin, çalışılması gereken süreden fazla olması durumunda, fazla olan süre öncelikle görev yapmadığı bir alt hizmet bölgesinde değerlendirilir. Bu değerlendirme sonucunda alt bölge hizmetlerinden artan süreler varsa çalışılması gereken bir üst bölgede değerlendirilir.
Müfettişlerin bu göreve atanmadan önce Devlet memurluğunda geçen süreleri bu Yönetmelikte belirtilen bölge hizmetinde değerlendirilir?

denilerek daha önceki hizmetlerin nasıl sayılacağı kurallaştırılmıştır.

İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 58 inci maddesinin kaldırılması şeklindeki değişiklikle; İsteğe bağlı yer değiştirmek isteyen çalışma bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayan müfettişler atanmak istedikleri il'de sıraya girebilmekte iken sıra uygulaması kaldırılmıştır. Fakat şu anda sırada olanların sıraları ilk atama dönemine kadar yürürlüktedir.

İLLER VE BÖLGELER ARASI YER DEĞİŞTİRMELERİ

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 61 inci maddesinde yapılan değişiklikle;

İller ve bölgeler arası yer değiştirmelerin Temmuz ayında sonuçlandırılması ve elektronik ortamda gerçekleştirilmesi hükme bağlanmıştır.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber