TOKİ zedeler çadır kurup protesto etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Mayıs 2009 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) açık arttırmayla 18 ay önce satın aldıkları evleri teslim edilmeyen vatandaşlar, evlerinin bulunduğu sitenin girişine çadır kurup, çevresine ev eşyaları koyarak protesto eylemi yaptı.

Yeşiloba Mahallesi'nde büyük bölümü tamamlanan Zincirlibağlar TOKİ evlerinden 18 ay önce açık arttırmada taksitle daire satın alan bin 80 kişi, bir türlü evlerini teslim alamadı. Toki yönetiminin farklı bahaneler bildirerek evleri teslim etmediğini savunan yaklaşık 400 kişi dayanacak güçlerinin kalmadığını, yaşadıkları maddi güçlükler nedeniyle bir çok kişinin akrabasının yanında kalmaya başladığını söyledi.

Taksitle satın aldığı ve ayda bin TL ödediği evini teslim alamadığı için eşyalarını depoya koyarak akrabalarının yanında kalmaya başladığını belirten 36 yaşındaki Mehmet Genç, 3 çocuğu ile sokakta kaldığını söyledi. Lüks bir ev hayali kurarken 1.5 yıldır zor günler geçirdiklerini belirten Genç, ?Ayda bin TL ev taksidi ödüyorum. 18 ay önce evime taşınmış olmam gerekiyordu. TOKİ'ye her başvurmamızda bizden bir kaç ay müsaade istiyorlar. Ama artık dayanacak gücümüz kalmadı. Buradaki herkes ev sahibi ile kavga etti. Ev sahiplerimize, ?bugün- yarın evinizi boşaltacağız' diyoruz. Ama artık onlar da bize inanmıyor. Evimiz teslim edilene kadar gerekirse bu çadırda kalacağım? dedi. İlköğretim öğrencisi olduğunu söyleyen ve elinde, ?Ya evimizi verin, ya taksidimizi erteleyin' pankartı tutan 10 yaşındaki Gamze Müjdeci ise gözyaşları içinde, evlerinde ailesinin sadece TOKİ'deki evlerinin teslim edilip edilmeyeceğini konuştuğunu söyledi. Kendisinin de çadırda yaşamak istemediğini belirten küçük kız, ?Ben de çadırda oturmak istemiyorum. Benim ailem de çok zor durumda. Evlerimizin teslim edilmesini istiyoruz. Ben çocuğum ama artık dayanacak gücüm kalmadı? diye konuştu.

Tokizedeler, teslim alamadıkları evlerinin önünde bir süre bekleyip daha sonra eylemlerine son verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber