Sağlık Sen: 8 ölümün yaşanmasına sebep olanlardan hesap sorulmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ndeki yangınla ilgili olarak, 'projelendirme aşamasından bugüne kadar hadiseye sebebiyet verenlerden' hesap sorulması gerektiğini söyledi.

Hastane önünde basın açıklaması düzenleyen Kaçar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın projede yer almayan bazı değişikliklerin yapıldığı, meslek odalarının ise bloklar arası yangını ve dumanı engelleyen önleyicilerin olmadığı yolunda açıklamalarını hatırlattı.

Yangında ölenlerin ölüm nedenleri için adli tıp sonuçlarının beklendiğini aktaran Kaçar, konunun tüm taraflarca yakın takibe alındığını kaydetti. Hastane çalışanlarının yangına çok hızlı ve fedakarca müdahale ettiğini vurgulayan Kaçar şunları dile getirdi: "Gerek yoğun bakımda gerekse yeni doğandaki hastaları, çok kısa zamanda yoğun duman içinden alarak, hayatlarını tehlikeye atan sağlık çalışanları ciddi anlamda fedakarlık yapmıştır. Türkiye'de bu tür meselelere bakış açısından fotoğrafı net olarak okumama sorunu var. Konuyla ilgili net sonuçlar çıkmadan ilk gün ilk saatlerde olayı toplu şekilde sağlık sistemini karalamaya dönük veya toplumda infial açmaya neden olabilecek bazı açıklamalar yapıldı. Bazı meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin buna alet olması bizi üzdü. Bu konuda projelendirme aşamasından bugüne kadar bu hadisenin yaşanmasına sebebiyet veren kim olursa olsun hesabı mutlaka sorulmalıdır."

Kamuya açık yerlerin denetimden geçmesi gerektiğini vurgulayan Kaçar, bunun bir hükümet politikası haline dönüştürülmesi, ciddi anlamda sağlığa bütçe ayrılması ve bu anlamdaki sıkıntının giderilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Kaçar, 'bir ihmal olup olmadığı' yönündeki bir soruya ise şu cevabı verdi: "Burada bir şahsı veya kurumu suçlu ilan etmek bence olayın mantığına aykırıdır. Odalar ve Sağlık Bakanlığının yaptığı tespitlerde projelendirme aşamasındaki bazı değişiklikler ve buna benzer konularda kimin sorumluluğu varsa ilgili yerlere hesap verilmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber