50 öğrenci yemekten hastanelik oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİT'in İshakçılar Köyü'nde taşımalı sistemle eğitim verilen ilköğretim okulunda öğle yemeğinden sonra 50 ckadar öğrenci gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelik oldu.

Daha önce de dağıtılan çikolatalardan kaynaklanan bir zehirlenme olayının daha yaşandığı okulda, bu kez meyva suyundan şüpheleniliyor.

İshakçılar Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilen öğlen yemeğinin ardından kendilerine dağıtılan meyva sularını da içti. Ancak bir süre sonra öğrencilerde mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetleri başladı. Bir anda bu belirtiler görülen öğrenci sayısı artınca okul yöneticileri yardım istedi. Öğrencilerin bir bölümü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, bir bölümü de Derince ve İzmit Devlet Hastanelerine getirildi. Hastanelerdeki öğrenci sayısının 50'yi bulduğu belirtildi.

Hastane yetkilileri öğrencilerin bir bölümünün midelelerinin yıkanıp serum verildiğini ve aralarında hayati tehlikesi olanın bulunmadığını bildirdiler. Bu arada öğrencilerin hangi gıdadan zehirlendiğinin belirlenmesi amacıyla yedikleri gıda ve meyvesularından numune alınıp tahlile gönderildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber