Özel güvenliklerin eğitimi değişiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Haziran 2009 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel güvenlikçiler de numaralandırılıyor

İçişleri Bakanlığı, toplumsal olaylarda görev yapan Çevik Kuvvet'ten sonra özel güvenlikçileri de numaralandırmaya hazırlanıyor. Spor müsabakaları ve konserlerde asayişi sağlayacak olan özel güvenlik personeline numara verilecek. Personel, bu tür görevlerde turuncu reflektörlü yelek kullanacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Özel Güvenlik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidiyor. Hazırlanan tasarı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a sunuldu. Taslakta polis ve jandarma ile özel güvenlik arasındaki ilişkilere de netlik kazandırılması bekleniyor. Bu amaçla özel güvenlik personeli yeni bir eğitimden geçirilecek. Özel güvenlikçilere, 'Genel kollukla ilişkiler' adı altında yeni bir ders verilecek.

Özel güvenlikçilerin haftalık ve yıllık izin ya da hastalık nedeni ile görevlerinde sık sık yaşadığı aksaklıkların önüne geçilmesi için de tasarıya bir dizi tedbir eklendi. Buna göre, özel güvenlik şirketleri bünyelerinde 'havuz personel' oluşturulacak. Herhangi bir aksaklık halinde havuz personel, ilgili göreve kaydırılacak.

Özel güvenlik şirketlerinin karşılaştığı önemli sorunlara da tasarı ile çözüm bulunmaya çalışılıyor. Öncelikle özel güvenlik için şirketlerin Emniyet'ten aldığı izin süresi mümkün olduğunca aşağıya çekiliyor. Özel güvenlik izinleri en geç 10 gün içinde verilecek. Geçici özel güvenlik izin taleplerinin en geç 48 saat önce bildirilmesi ile en geç 24 saat içinde sonuçlandırılması sağlanacak. Bu süre içinde cevap verilmemesi halinde izin verilmiş kabul edilecek. İşlemlerin TC kimlik numarası ile yapılması sağlanacak.

Seviye belirleme sınavı geliyor

Tasarı ile güvenlik şirketlerinin yönetici ve yardımcılarına da kimlik kartı verilecek. Özel güvenlik personelinin sertifikaları da valilikler tarafından hazırlanacak. Söz konusu personelin eğitimlerinde de köklü değişikliklere gidiliyor. Her 5 yılda bir yapılan yenileme eğitimleri için seviye belirleme ile seviye yükseltme sınavı getiriliyor. Silahlı eğitim görenlere de her yıl 25 mermi atışı yaptırılması öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber