MEB'den sendika üyeliğine ilişkin yazı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Haziran 2009 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Personel Genel Müdürlüğünden Sendika üyeliği yazısı

Personel Genel Müdürlüğünün sendika üyeliği konusundaki yazısına göre aşağıdaki işlemler yapılacak.

1-Personelin başka bir yere atanması halinde; ?Personel Nakil Bildirimi? ne hangi sendikaya üye olduğu ve sendika üye numarası yazılacak.

2- kurum değişikliği, memurluktan istifa, vefat ve emekli olma gibi durumlarda; ?Kamu Görevlileri Sendikaları Üyelikten Çekilme Dışındaki Diğer Nedenlerle Ayrılmalar ve İşyeri Değişikliği Bildirim Formu? düzenlenerek 15 gün içinde ilgili sendikaya gönderilecek.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürlüğü

Sayı: B.08.0.PGM.0.23.01.05.94/1401/48045 25/05/2009

Konu: Sendika üyeliği

İlgi: Kamu Görevlileri Sendikaları ve Konfederasyonunca Düzenlenecek Üyeliğe Başvuru

Belgesi. Çekilme Bildirimlerinin Şekli, İçeriği, Tutulacak Defterlerin Şekli, İhtiva Edeceği Bilgiler ile Kayaların Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik.

Bilindiği üzere, ilgi Yönetmeliğin Hizmet Kolu veya İşyeri Değişiklik Bildirimi başlıklı 7'nci maddesinde ?Sendika üyesi kamu görevlisinin, sendikanın kurulu bulunduğu hizmet kolunda kalmak şartıyla başka bir göreve atanması, kurum içinde nakledilmesi veya başka bir kurumdaki bir göreve atanması, farklı bir hizmet koluna giren kuruma atanması, emeklilik veya ölüm halinde, atamanın yapıldığı ve ayrıldığı işyerince örneği (EK?4) de gösterilen ?Kamu Görevlileri Sendikaları Üyelikten Çekilme Dışındaki Diğer Nedenlerle Ayrılmalar ve İşyeri Değişikliği Bildirim Formu? düzenlenerek, değişikliği takip eden onbeş (15) gün içinde ilgili sendikaya ve atandığı veya nakledildiği kuruma gönderilir.? hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan, 20 Şubat 2004 tarihli ve 25379 sayılı Mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün aylık ve ücret ödemeleri ile ilgili (Sıra No: 6) tebliğinde ?Tayini çıkan sendikalı personele ait düzenlenen personel nakil bildirimine, hangi sendikaya üye olduğu ile sendika üye numarası yazılacaktır.? ifadesi yer almaktadır.

Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde; 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu kapsamında eğitim öğretim ve bilim hizmetleri kolunda faaliyette bulunan bir sendikaya üye olan personelin, bulunduğu okul/kurumdan Bakanlığımıza bağlı başka bir okul/kuruma naklen atanması halinde personele ait düzenlenen ?Personel Nakil Bildirimi? ne hangi sendikaya üye olduğu ve sendika üye numarası yazılacaktır. Ayrıca, ?Kamu Görevlileri Sendikaları Üyelikten Çekilme Dışındaki Diğer Nedenlerle Ayrılmalar ve İşyeri Değişikliği Bildirim Formu? düzenlenerek 15 gün içinde ilgili sendikaya ve personelin atandığı yeni kurumuna gönderilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Necmettin YALÇIN

Bakan a.

Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber