Yutta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Haziran 2009 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sıcaklık batıdan doğuya lodosla birlikte yükseldi, ancak kuvvetli esen lodos günlük yaşamı aksatabilir. Yarın batıda gribal enfeksiyon riski yüksek, serinleme ve yağış bekleniyor.

- İstanbul'da hava sıcak ve nemli, sert lodos gölgede serinlik veriyor. Yarın ise yağış ve 5-6 derecelik bir serinleme var. Bugün Ankara rüzgarlı, gün içinde yağmur geçişi görülecek. Perşembe, cuma başkent daha serin. İzmir'e kuvvetli lodos, bu akşam ve yarın yağmur getirecek. Bursa ve Adana sıcak.

Marmara'da nem gün ortası yüzde 80'i buluyor, hava bunaltıcı ama lodos sertleşti. Çanakkale, Balıkesir çevresinde 40 km hızla esiyor, bugün Trakya'da başlayacak yağmur, yarın tüm kentlerde sağanak şeklinde görülecek ve 6 ila 8 derece serinleme olacak.

İç Anadolu'nun batısında bugün lodos sert esecek ve yağmur getirecek. Sivas gündüz güneşli, sıcaklık 30 dereceye yakın akşam yağmurlu olacak, cuma günü yağışın etki alanı genişliyor.

Ege'de kuvvetlenen lodos günlük yaşamı aksatabilir, hava sıcak ve bunaltıcı, akşam İzmir, Muğla arasındaki kıyılarda başlayacak yağmur, yarın gökgürültülü sağanak yağmur şeklinde devam edecek.

Akdeniz'de nem miktarını yükselten lodos bugün bulutta taşıyacak, yarın Antalya-Isparta arasında yağmur bekleniyor. Sıcak çarpmalarına dikkat; Güneydoğu'da sıcaklık bugün Diyarbakır'da 36, Şanlıurfa'da 38 derece.

Doğu Anadolu'da lodos hafif, gökyüzü güneşli, sıcaklık hızlı bir artışla bugün Erzurum'da 25, Malatya'da 35 dereceye çıkıyor.

Doğu Karadeniz'de sıcaklık bugün 30 derece, yüksek nem ile hissedilen 33 dereceyi buluyor. Batı Karadeniz biraz bulutlu Bolu, Kastamonu, Samsun ve Ordu'da başlayacak yağmur, cuma günü bölgenin geneline yayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber