Belediye akbil kaosuna el koydu

Haber Giriş : 03 Haziran 2009 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fazla ücret talep eden şoförlerin Beyaz Masa'ya araçlarının plakası ve hat numarası ile şikayet edilmesi istendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT otobüslerinde belirlenen fiyatların üzerinde bilet ücreti ödenmemesini istedi. Belediye, halk otobüslerindeki biletçi uygulamasına Temmuz ayından sonra son verileceğini duyurdu.

Habertürk'ün haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şikayetler üzerine bugün (Çarşamba) yazılı bir açıklama yaptı. Toplu taşıma ücretlerine yapılan zamdan sonra İETT ve Özel Halk Otobüsleri'nde akbil basan şoförlerin fazla ücret talep ettikleri, yolcularla tartıştıkları şikayetleri üzerine Belediye "Yeni ayarlamaya göre; Tam bilet 1,50 TL, öğrenci ve indirimli bilet 0,85 TL, aktarmalar ise 0,75 TL öğrenci aktarma 0.21 TL'dir. Belirlenen fiyatların üzerinde ödeme kesinlikle yapılmamalıdır" dedi.

Fazla ücret istenmesi durumunda şikayetlerin, aracın plakası veya araç numarasının alınarak Toplu Ulaşım Hitmetleri Müdürlüğü'nün "212 453 78 78" nolu veya "Beyaz Masa 153 No'lu telefona" bildirilmesini isteyen belediye yetkilileri, açıklamasında ayrıca şunları vurguladı: "Özel Halk Otobüslerinde biletçi uygulaması ise Temmuz ayı sonu itibariyle tamamen kaldırılıyor. Yapılan görüşmelerde firmaların temmuz sonuna kadar yeni çalışma sistemine geçmeleri kararlaştırıldı."

Haber türk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber