O tokat numarasız kask bırakmayacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Altınşehir'de gecekondu yıkımı sırasında bir vatandaşın çevik kuvvet polisi tarafından tekme tokat dövülmesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Türkiye genelinde numarasız kask kullanan polis kalmayacak.

Altınşehir'deki yıkımda olaylarla ilgisi bile olmayan Hüseyin Pekdemir adlı vatandaşın yüzü gaz maskeli bir polis tarafından tekme tokat dövülmesinin medyaya yansıması bardağı taşırdı.

İstanbul'da numaralı kask uygulaması başlatılmadığı için kimliği tespit edilememesi ve soruşturma için işlem yapılamaması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti.

Emniyet, numaralı kask uygulaması için daha önce genelge yayımlayan ancak başlatmayan illeri uyararak 1 Temmuz'a kadar süre tanıdı. Numaralı kask uygulamasının istisnasız tüm illerde başlatılması için emir yayınladı. Olaylarda orantısız güç kullanan personel kaskındaki numara sayesinde kimliği belirlenerek hakkında adli ve idari işlem yolu açılacak.

'ORANTISIZ GÜÇ' HAREKETE GEÇİRMİŞTİ

NUMARALI kask uygulaması ilk kez 2008 yılında İstanbul'da 1 Mayıs'a katılanlara polisin uyguladığı şiddetin görüntüleriyle gündeme gelmişti. Emniyet harekete geçti. Kask numaralı çevik kuvvet polisi uygulaması ilk olarak Sivas, Kocaeli, Eskişehir ve Kayseri'de başlatıldı. Uygulama daha sonra 50 ile yaygınlaştırıldı. Ancak nedense uygulama toplumsal olayların yoğun olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Diyarbakır, Van, Hakkari gibi illerde başlatılamamıştı.

Ufuk TÜRKYILMAZ / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber