PTT'yi tazminata mahkum ettirdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

BALIKESİR İl Özel İdaresi'nde memur olarak çalışan İbrahim Halil Topalan, kira havalelerinin ev sahibine ulaşmadığını kendisine bildirmeyen PTT'yi 600 lira manevi tazminat ödemeye mahkum ettirdi.

Balıkesir Paşaalanı Mahallesi'nde otaran 40 yaşındaki İbrahim Halil Topalan, 6 ay önce kiraladığı evin kiralarını ev sahibi Necip Aktaş'a posta havalesi ile gönderdi. Ancak evsahibi Aktaş, kendisine gönderilen havaleleri kabul etmeyerek, geri çevirdi.

PTT görevlileri havalelerin alınmadığı konusunda Topalan'ı uyarmadı. 6 ay boyunca süren bu durum sonrası evsahibi Aktaş, Topalan'ın kiraları ödemediği gerekçesiyle icra takibi başlattı, ardından da evden çıkarttı.

Mağdur olduğunu öne süren Topalan, PTT Genel Müdürlüğü aleyhine 400 liralık maddi, 600 liralık manevi tazminat davası açtı. Balıkesir 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve yaklaşık 1 yıl süren davada, Topalan'ın maddi tazminat isteği reddedildi. Ancak mahkeme manevi tazminat istemini kabul etti. Kararda, PTT'nin havale görevini gereği gibi yapmayarak, muhatabına ulaşmayan havaleyi, eden kişiye bildirmediğini ve kiracı Topalan'ı evsahibi Aktaş karşısında haksız duruma düşürdüğünü vurguladı. Kararda, Topalan'ın sosyal pozisyonu itibariyle toplumsal saygınlığının da zedelendiği kaydedildi.

Topalan karardan sonra, ?Ben bu davayı para kazanmak için değil, kurumların dahi iyi hizmet vermesi ve vatandaşı zor durumda bırakmaması için açtım. Kazandığım için de mutluyum. Kira olarak ödediğim şu anda PTT veznesinde duran paralarımı da alacağım. Çünkü kiralarımı icra yoluyla ödemiştim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber